Met de biografie over haar broer Michel hoopt Nicole Rachel psychisch lijden, verslaving en (hulp bij) zelfdoding beter bespreekbaar te maken.
Met de biografie over haar broer Michel hoopt Nicole Rachel psychisch lijden, verslaving en (hulp bij) zelfdoding beter bespreekbaar te maken. (Foto: )

Zus schrijft een aangrijpende biografie over verloren broer

Na een leven vol depressies, verslavingen en allerlei behandelingen heeft Michel, de broer van Nicole Rachel uit Breda, in 2018, onder de begeleiding van zijn psychiater, afscheid van zijn leven en van zijn familie genomen. Na zijn overlijden is Nicole Rachel gaan schrijven en hieruit is toen een biografie ontstaan, waarin zij - als zijn zus - vertelt over haar broer. Deze bijzondere en ook zeer aangrijpende biografie is getiteld: 'Ik gun jou de dood, maar alleen als je anders écht niet gelukkig kunt zijn – Mijn broers zoektocht naar geluk bracht hem verslaving en eindigde in zelfdoding'.

Door zijn negatieve zelfbeeld en ook 'n minderwaardigheidscomplex ontdekt Michel drugs en vanaf dat moment bestaat zijn leven voor een groot deel uit verslaving, afkickpogingen, zelfmoordpogingen en depressies en allerlei behandelingen. Uiteindelijk vertelt Michel zijn familie dat hij zijn psychiater om hulp bij zelfdoding gaat vragen. Het duurt nog lang voordat hij het verzoek officieel indient. Een zware periode voor hem, maar ook voor zijn ouders, zus en zwager. De relatie met zijn zus verloopt moeizaam. In 'Ik gun jou de dood, maar alleen als je anders écht niet gelukkig kunt zijn, neemt zij je vanuit haar beleving mee in de onwerkelijke periode tot aan zijn dood. Ze deelt hierbij hun intense mailwisseling en de Whatsappjes die zij elkaar tot aan zijn dood stuurden.

Met haar boek, dat verschenen is bij uitgeverij Boekscout, wil Nicole Rachel psychisch lijden, verslaving en (hulp bij) zelfdoding beter bespreekbaar maken. ,,Want vele mensen komen hier direct of indirect mee in aanraking'', aldus de auteur.

Zie ook https://www.bol.com/nl/p/ik-gun-jou-dood-maar-alleen-als-je-anders-echt-niet-gelukkig-kunt-zijn-mijn-broers-zoektocht-naar-geluk-bracht-hem-verslaving-eindigde-in-zelfdoding/9200000121739697/.

Meer berichten