Twee bazen van vorig jaar: Yarnelle en Tanja Cuppen van ABN AMRO.
Twee bazen van vorig jaar: Yarnelle en Tanja Cuppen van ABN AMRO. (FOTO: Angeliek de Jonge.)

Kinderen de Baas in Breda

Niet eerder stelden zoveel Nederlandse CEO's, directeuren, politici en hoofdredacteuren hun functie beschikbaar aan kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand als dit jaar. Maar liefst 317 bazen doen op 23 januari 2020 mee aan JINC Baas van Morgen. Voor het eerst komt een aantal daarvan uit Breda. Onder meer de directeur/bestuurder van het Amphia Ziekenhuis, Dazure, NAC, Surplus en Scania doen mee.

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft veel minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

De jonge deelnemers staat de 23e een spannende dag te wachten. Nadat ze, meestal door de 'Baas van Vandaag' zelf, met de bedrijfsauto thuis zijn opgehaald, mogen ze namelijk even echt aan de top staan. Daarbij zien ze van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, nieuwsmedium of culturele instelling in elkaar steekt. Dit geeft de Bazen van Morgen een flinke stoot zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

Voor de volwassen deelnemers is meedoen aan JINC Baas van Morgen eveneens leerzaam. Zo komen ze in contact met een wereld die hen meestal vreemd is, en kijken ze voor een dag met andere ogen naar hun bedrijf.

Nanda Slikkerveer kan niet wachten om de Bazen van Morgen en Bazen van Vandaag met elkaar in verbinding te brengen. "Vanaf mei 2019 hebben we een vliegende start gemaakt met JINC Breda. Veel bedrijven, scholen en leerlingen zijn enthousiast over de reeds georganiseerde projecten en zien een meerwaarde in het samenwerken met JINC. Ik ben trots op het feit dat in Breda 6 bazen deelnemen aan dit mooie project. Ik kijk uit naar een geweldige dag."

Meer berichten