De la pomme d'Adam à la pomme d'Apple...

Op uitnodiging van de Alliance Française Breda komt Mme Marie Paule Eeckhout op donderdag 13 februari naar Hotel Mastbosch. Zij verzorgt een Franstalige lezing over ‘de appel’ die terug te vinden is in diverse kunstvormen.

Van oudsher wordt de mens geïntrigeerd door mythes en verhalen rondom de appel. Van miniatuurkunst tot digitale kunst, van Bosch tot Dali: de appel verandert de wereld radicaal. Daarom geven kunstenaars van diverse disciplines zich vol vreugde over aan het eindeloos weergeven van deze herfstvrucht.

Schilderkunst, beeldhouwkunst, poëzie en gezegdes… Verschillende eeuwen onthullen de 1001 facetten van de verleidelijke en verboden vrucht. Het doel van de lezing is een aantal kunstwerken en verhalen daaromheen te ontdekken waarin de appel een rol speelt. Veel appel dus om je tanden in te zetten!

Mme Eeckhout is afgestudeerd aan de Universiteit Lille 3 in Kunst- en Literatuurgeschiedenis.

Aanvangstijd : 20.15 uur

Locatie         : Golden Tulip Mastbosch Hotel/ Heeren van Oranje, Burgemeester Kerstenslaan 20, 4837 BM Breda (076 561 36 73)

De toegang is gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française.

Introducés betalen 10 euro – studenten 5 euro.

De Alliance Française

De Alliance Française zet zich in om haar leden vertrouwd te maken met de Franse taal en tegelijkertijd met de Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit. Cursussen starten in september en januari. Culturele activiteiten en reizen vinden verspreid over het jaar plaats. Lidmaatschap à € 35 geeft gratis toegang tot het bijwonen van lezingen en culturele activiteiten van de Alliance Française in binnen- en buitenland. Meer informatie is te vinden op www.afpb.nl/breda.

Meer berichten