Kunstwerk: Mencia de Mendoza te paard.
Kunstwerk: Mencia de Mendoza te paard. (Foto: Kees de Jong)

Kwartaalblad Engelbrecht van Nassau te koop in de boekhandels

Weer een prachtige editie 2019 nummer 4 ligt al een maand te koop in de bekende boekhandels in Breda.
Na ons speciale nummer over de bevrijding ligt er weer een gewoon kwartaalblad in alle boekhandels, Grote Kerk en Stedelijk Museum Breda.
In dit laatste kwartaalblad van 2019 kunt u lezen over:
* In 'Kunst op straat' neemt de auteur u mee op zijn fietstocht door de wijken Doornbos en Ruitersbos. Zijn er daar ook kunstwerken te bewonderen. Hij vertelt gelukkig wat meer over het werk en de kunstenaar en wat het voorstelt. De foto laat een Mencia de Mendoza op haar paard zien, te bewonderen op het schoolplein van het lyceum, dat naar haar genoemd is.
* de naam 'Merkelbach van Enkhuizen' wordt door de genealoog Frans Roelvink eens goed uitgelegd, vooral aandacht voor zo'n dubbele familienaam.
* De band Breda Polen wordt weer eens op een andere manier naar voren gebracht waarbij ook kunst komt kijken.
* Uiteraard leest u verder over de straatnamen in Breda en kunt u in de KRONIEK de wederwaardigheden in onze stad lezen.
Veel plezier ermee en koop snel het blad, zodat u op uw gemak het door kunt nemen.

Volg verder onze maandelijkse lezingen over diverse onderwerpen. Op donderdag 13 februari in de Poelewei Brabantpark kunt u meer te weten komen over 'Het oude Vest rioool en de Erfgenamen'. We zien u nog liever als lid van onze erfgoedvereniging. Graag tot ziens.

Meer berichten