Telefoonteam Zorg voor elkaar Breda zoekt enthousiaste vrijwilligers


Zorg voor elkaar Breda zoekt enthousiaste vrijwilligers om het telefoonteam te versterken. Inwoners van de gemeente Breda kunnen bij het aanmeldpunt terecht met allerlei hulpvragen. Deze komen telefonisch binnen en via www.zorgvoorelkaarbreda.nl

Het aanmeldpunt is een gezamenlijk initiatief van zorg- en welzijnsinstellingen in Breda, plús de gemeente. Zij hebben een deel van hun aanmeldprocessen samengevoegd tot één telefoonteam. Het doel is om tijdens het telefoongesprek tot een gezamenlijke oplossing of doel te komen. Waar de hulpvrager of zorgvrager vervolgens zelf mee verder kan. Ook leggen we contact met hulpverleners en zorgverleners die geschikte hulp kunnen bieden.

Het team bestaat uit kundige vrijwilligers, sociaal/maatschappelijk werkers en Wmo-consulenten. Wij nemen de telefoon op en handelen de vragen af. En we stemmen samen af als dat nodig is.

Om de kwaliteit te kunnen leveren waar het aanmeldpunt voor staat, zoeken we iemand met onderstaande competenties en vaardigheden:

* je kunt goed luisteren, bent geduldig en bent empathisch

* je verstaat de kunst van het vragen stellen

* je denkt mee met de hulpvrager, en geeft waar nodig goede tips en adviezen

* je bent in staat om ervoor te zorgen dat de vraag op de juiste plek terecht komt

* je hebt affiniteit met zorg en welzijn

Natuurlijk krijg je eerst een voorbereidende training en zorgen we voor voldoende inwerktijd. Wat wij je bieden, is een leuke en interessante werkplek. Een gezellige werksfeer en contact met collega's met wie je ervaringen kunt uitwisselen.

Ben je 2 of meer dagdelen flexibel inzetbaar en lijkt het je leuk om je voor je medeburgers in te zetten? Neem dan contact op met ons.

Interesse? Vragen? Je kunt ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch bereiken op tel. 076 5 25 15 15. Je kunt ook een mailen naar: samen@zorgvoorelkaarbreda.nl.

Meer berichten