5 februari gaat Sociale Sportschool ook in Breda van start

Op woensdagochtend 5 februari is bij Thebe Aneas aan de Zaart 35 van 10.00 tot 12.00 uur de officiële aftrap van de Sociale Sportschool in Breda. Enthousiaste sporters gaan samen met ouderen in een rolstoel of met een rollator bootcampen.

De rolstoelen of rollators worden door de sporters met verschillende oefeningen als fitnessapparaat gebruikt. Zo doen zij een fysiek uitdagende work-out, maar komen ook de ouderen in beweging. Zij doen tegelijkertijd namelijk ook lichte oefeningen.

Het idee voor de Sociale Sportschool ontstond in Den Bosch. De stichting Vitaal Breda haalt het bijzondere initiatief nu naar Breda. Het is een initiatief dat goed past bij de stichting Vitaal Breda. Zij willen Bredanaars niet alleen fysiek gezonder maken, maar ook mentaal. "De bootcamp heeft ook een sociale component", aldus de stichting.

Wil je een serieuze work-out, en ben je een sporter met een sociaal hart? Geef je dan op voor de bootcamp via de website www.socialesportschool.nl

Ontstaan Sociale Sportschool

De social designers Sjaak Langenberg & Rosé de Beer uit Den Bosch bedachten de Sociale Sportschool bootcamps. Het mes snijdt aan twee kanten. Ouderen komen weer buiten, zijn deelgenoot van een sociale activiteit met jonge mensen en leven daardoor zichtbaar op. Ook de sporters zijn enthousiast over de combinatie van sport en goed doen. Er is echt sprake van wederkerigheid en interactie. En doordat er altijd serieus wordt gesport trekt de activiteit jonge sporters aan die normaliter zich niet zouden aanmelden als vrijwilliger in de ouderenzorg. Ook mantelzorgers zijn welkom. Zij kunnen met pa of pa op bootcamp gaan. De opvallende blauwe Sociale Sportschool trainingsjasjes en hippe instructievideo's met knipoog dragen bij aan het succes. Het zorgt voor een hele andere beeldvorming rondom ouderenactiviteiten. De Sociale Sportschool is uitgegroeid tot een landelijk platform.

Inmiddels zijn er Sociale Sportschool bootcamps in Den Bosch, Veghel, Den Haag, Eindhoven, en nu dus ook in Breda. In Breda is de Sociale Sportschool een initiatief van Vitaal Breda en wordt er samengewerkt met Thebe Aeneas, Partnership fontys sportkunde HBO, Curio Sport & Bewegen MBO, Sportleerbedrijf Breda, en wordt het financieel ondersteund door Rabobank Breda.

Meer berichten