In april ART BREDA 2020 in Breepark

Van 12 tot en met 19 april komt ART BREDA weer naar Breepark. ,,Geniet van kunst, antiek en design op ART BREDA – waar klassiek en hedendaags elkaar ontmoeten, landsgrenzen vervagen en kennis wordt overgedragen'', zo nodigt ART BREDA bezoekers uit een kijkje te komen nemen.

ART BREDA is een van de grootste en meest interessante kunstbeurzen waar antiek, design en oude- en hedendaagse kunst samenkomen. Tijdens ART BREDA 2020 bieden circa 70 deelnemers uit binnen- en buitenland (NL, BE, DU en CH) een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden aan. De topstukken uit hun collecties op het gebied van oude schilderkunst, antiek, twintigste-eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer worden in een aantrekkelijke ambiance getoond.  
Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.

ART BREDA is een gemengde beurs met uitsluitend de allerbeste deelnemers op het gebied van kunst, antiek en design. De deelnemers zijn geselecteerd door commissies die garant staan voor professionaliteit en kwaliteit. Voorafgaand aan de opening van de beurs worden alle aangeboden objecten beoordeeld door deskundige keuringscommissies. Hierdoor is de mogelijke koper ervan verzekerd dat het werk volkomen authentiek en van de hoogste kwaliteit is.

ART BREDA richt zich met name op Nederlandse en Belgische verzamelaars, liefhebbers van oude en hedendaagse kunst en antiek. De afgelopen jaren heeft 82% van het publiek ART BREDA beloond met het cijfer 8 of hoger. Vorige edities van ART BREDA trokken tussen de 12.500 en 17.500 bezoekers. De verwachting is dat dit tijdens de aankomende editie zal toenemen.

Bezoekers kunnen zichzelf tijdens de beurs trakteren op een speciale 'Paas High-Tea' op het terras, temidden van kunst, antiek en design.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd van bezetting. Dit betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland in 1945. Om 75 jaar vrijheid te vieren, staat ART BREDA dit jaar in het teken van VRIJHEID. Dit thema zal op verschillende manieren terugkeren in de programmering.

ART BREDA presenteert dit jaar ART BREDA TALK: een platform voor lezingen en gesprekken over kunst, antiek en design. Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar de geschiedenis van middeleeuwse beeldhouwkunst, of wilt u de kenmerken van Lalique glas leren herkennen? Het bezoeken van een van onze lezingen biedt antwoord op al uw vragen. De lezingen worden verzorgd door conservatoren, taxateurs, handelaren, museumdirecteuren en overige experts uit het veld. De onderwerpen van deze lezingen zijn verbonden aan de collecties van de exposanten.

In het ART BREDA TALK programma zal er elke dag om 14.00 uur een ARTIST TALK plaatsvinden. Deze hedendaagse kunstenaars exposeren tijdens ART BREDA bij een van de deelnemende galerieën. De bezoekers kunnen tijdens de ARTIST TALK eerst kennis maken met de kunstenaar en zijn werkwijze, waarna de kunstwerken in het echt op de beurs bekeken kunnen worden. Ook de ontwerpers en goudsmeden van hedendaagse juwelen vertellen over hun unieke collecties die te zien zijn bij de exposerende juweliers. De lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers. 

ART BREDA is dagelijks open van 11.00 tot 18.00 uur en de entree is 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor 12- tot en met 18-jarigen. Kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding mogen gratis binnen.

Op vertoon van een ART BREDA-toegangsbewijs kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar gratis komen spelen in het kinderparadijs KABONK, gelegen naast de entree van ART BREDA, terwijl hun ouders de beurs bezoeken.

Nog meer weten? Kijk dan op www.artbreda.nl

Meer berichten