Foto:

Avans Academielezing: Van dokter naar huisarts, van huisarts naar robot?

De zorg staat onder druk. Steeds meer mensen doen beroep op hun huisarts, en daar zijn er ook nog te weinig van. Uit onderzoek van de Landelijke Huisartsen Vereniging blijkt dat er de komende vijf jaar een tekort aan huisartsen dreigt te ontstaan. Hoe was dit voor de vergrijzing? Wellicht was er meer tijd voor de patiënt maar betekende dat ook meer aandacht en betere zorg?

Tijdens de Academielezing op woensdag 19 februari geeft dokter Bernard Leenstra een kijkje in het leven en werk van de huisarts uit de jaren 1920 en 2020. Daarnaast doet hij een voorspelling over het werk van de huisarts (of zorgrobot) uit het jaar 2120. Wat zijn de opvallendste, grappigste en meest bijzondere verschillen? En welke kernwaarden van de huisarts blijven altijd bestaan?

Over de sprekers

Bernard Leenstra is arts-onderzoeker bij het UMC Utrecht. Momenteel is hij huisarts in opleiding. Voorheen was hij assistent-chirurg bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Met zijn onderneming Schok & Pomp geeft hij EHBO-trainingen aan onder andere Avans Hogeschool.

Over de Academielezing

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. De inloop voor koffie en thee is op 19 februari om 19.00 uur. Start lezing: 19.30 uur, einde om 20:30 uur.

De Avans Academielezing is voor iedereen met een honger naar kennis. De Academielezing vindt meerdere malen per jaar plaats bij Avans Hogeschool, Hogeschoollaan 1 te Breda en is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden