Ook dit zullen er weer enkele grote wagens te bewonderen zijn in de vierde Broeketocht die op zaterdagmiddag 22 februari door de Blauwe Kei en door 't Ginneken zal trekken.
Ook dit zullen er weer enkele grote wagens te bewonderen zijn in de vierde Broeketocht die op zaterdagmiddag 22 februari door de Blauwe Kei en door 't Ginneken zal trekken. (Foto: )

Motto 4e Broeketocht is 'Trekte of Draojde?'

Zaterdag 22 februari is, vanaf elf over één, alweer de vierde editie van de Broeketocht, de carnavalsoptocht van de Blauwe Kei en 't Ginneken.

CC De Blauwe Kei, voortgekomen uit het vroegere Jeugdcomité Blauwe Kei, hield al jaren een optocht in de wijk waar een redelijk aantal deelnemers aan meedeed. Met de toevoeging van het Ginneken, de thuishaven van SGC 't Lestogenblik, heeft deze optocht een flinke impuls gekregen en is inmiddels niet meer weg te denken. Zo hebben de wagenbouwers van afgelopen jaar inmiddels al toegezegd om ook dit jaar weer met de optocht mee te rijden en de organisatoren hopen dat er ook deze keer nog veel meer deelnemers zullen volgen. ,,Je kunt ook dit jaar weer deelnemen in de categorieën Individuelen & Paren en Groepen & Wagens, en we hebben tevens nog 'n aparte categorie voor de kinderen. Het maakt niet uit met wat voor creatie je mee doet, want we vinden 't meedoen belangrijker dan winnen. Het motto van de Broeketocht is deze keer 'Trekte of Draojde' en je kunt je komen inschrijven voor deze vierde Broeketocht op vrijdag 21 februari 's avonds tussen halfnegen en halftien in gemeenschapshuis Erasmus aan de Erasmusweg. Daar is er aansluitend ook het Bouwersbal van CC De Blauwe Kei. Eventueel kun je je vooraf al inschrijven via de website: www.ccdeblauwekei.nl (bij het kopje 'contact'). De 4e Broeketocht start op zaterdagmiddag 22 februari om elf over één. Het opstellen is op de Erasmusweg en de route bestaat verder uit de Lange Bedde, de Noutenhof, het Groene Woud, de Viveslaan, de Valkenierslaan, het Valkeniersplein en de Dillenburgstraat, de Ginnekenweg, de Ginnekenmarkt, de Raadhuisstraat, de Viandenlaan en het Schoolakkerplein, waar de stoet wordt ontbonden. De prijsuitreiking is 's middags om halfvijf in het Erasmushuis. De baron van het Ginneken zal daar dan eerst de speciale 'Baronnenprijzen' uitreiken, waarna de prins van de scheidsrechtersvereniging COVS vervolgens nog 'n aantal andere belangrijke prijzen bekend zal maken.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden