Foto: Martijn Schultink

Bruisend optreden Voice-winnaar Jim van der Zee in Etten-Leur

''Mooi. Om te janken zo mooi." Een regel uit een Nederlandstalig liedje dat Jim van der Zee zong in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. En zo kun je zijn optreden op 15 februari goed omschrijven. Van begin tot eind kippenvel en rillingen. Een waarlijk groot artiest die je voelt in iedere vezel van je lijf. Jim raakt je van begin tot eind.

door Ricky Zager

De Voice-winnaar speelde voor een uitverkochte zaal en werd door internationale muzikanten begeleid. De Italiaanse bassist Lorenzo Buffa, de uit Israel afkomstige drummer Guy Salamon en de Doetinchemse pianist Reinout Douma. Speciaal deze avond zong de jarige Zweedse zangeres Erika Bjerstedt ook twee nummers mee.

Het overduidelijke plezier en de onderlinge chemie tussen de muzikanten spatten van het podium af.

Het concert bestond grotendeels uit eigen werk van Jims tweede album Starting the Engine. Ieder nummer, of het nu gaat om jongeren met depressie, een liefdeslied of een protest-song over de vluchtelingencrisis, brengt de integere zanger met veel gevoel. Weinigen doen dit hem na.

Tel daarbij op zijn geweldige stembeheersing, zijn fenomenale uithalen en de ludieke wijze waarop hij het publiek meevoert en je weet dat je een fantastische avond hebt.

Ook de covers die hij zong bracht hij met veel verve, soms met een eigen twist eraan gegeven. Zangers als Bob Dylan, Leonard Cohen, Jim Reeves en Johnny Cash zijn zijn grote voorbeelden.

Humor, warmte, passie, integriteit en een prachtstem: Jim is een zanger en performer van groot kaliber.

Meer berichten