Monuta uitvaartmuziek top 10: Breda kiest vaak Frans Bauer

Het populaire afscheidsnummer 'Waarheen, Waarvoor' van Mieke Telkamp is na jaren dan toch echt verdwenen uit de uitvaartmuziek Top 10 die Monuta elk jaar samenstelt. In Breda kiezen mensen vaak Trein Naar Niemandsland van Frans Bauer. Hoewel Nederlanders nog steeds gaan voor de klassiekers bij hun keuze voor muziek tijdens een afscheid, zit er dit jaar veel beweging in de Top 10. Dat bewijst het nummer 'En de vogels zongen' dat na een jaar weggeweest, weer terug is als grootste stijger. André Rieu blijft de aanvoerder in de artiesten Top 10 met Marco Borsato in zijn kielzog.

Monuta Uitvaartmuziek Top 10
1. Ave Maria – diverse uitvoeringen (-)
2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman (-)
3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij (-)
4. 'n Trein naar niemandsland – Frans Bauer (+1)
5. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato (+1)
6. En de vogels zongen – diverse uitvoeringen (+5)
7. Hallelujah – diverse uitvoeringen (+3)
8. We'll meet again – Vera Lynn (-1)
9. The Rose – André Rieu (-1)
10. My Way – Frank Sinatra (-6)

Hulp bij keuze uitvaartmuziek
"De keuze voor muziek kan lokaal heel anders zijn dan landelijk. Wij horen vaak Trein Naar Niemandsland van Frans Bauer uit de luidsprekers klinken in Breda. Muziek is heel persoonlijk. Nabestaanden willen dat bij een afscheid de muziek past bij het leven van hun overleden dierbare. We geven meestal aan dat het niet uitmaakt welk genre het is, van metal tot een live optreden, het is allemaal mogelijk," zegt Jo De Meyer van Monuta. Monuta biedt ondersteuning en geeft 5 tips die helpen bij het kiezen van persoonlijke uitvaartmuziek.

Stijgers en dalers
Het vorig jaar binnengekomen nummer 'Hallelujah' is drie plekken gestegen naar nummer 7. De grootste stijger van 2018 'My way' zakte zes plaatsen van 4 naar nummer 10. De Top 3 artiesten waarvan nabestaanden de nummers kozen zijn in chronologische volgorde André Rieu, Marco Borsato en Andrea Bocelli & Sarah Brightman.

Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 7.000 nummers geanalyseerd die in 2019 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. De keuze voor muziek op een uitvaart is in de loop der jaren weinig veranderd. Sinds 2015, de eerste keer dat het interne onderzoek is uitgevoerd, zijn er zeven nummers gelijk gebleven in de Top 10.

Meer weten? Kijk dan op https://www.monuta.nl/vestiging/breda/actueel/5-tips-voor-persoonlijke-uitvaartmuziek/
 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden