1 juni éénmalig de Las Lanzas Marathon in Breda

2020 is het jaar dat de 75e Vuelta a Espana Breda aan gaat doen. Om dit te vieren wordt er een eenmalige marathon georganiseerd in Breda op 2e Pinksterdag (maandag 1 juni 2020) genaamd Las Lanzas Marathon Breda.

Het parcours voor dit hardloopevenement is gebaseerd op de plaatsing van de zogeheten 'lansen', opvallende palen die in de grond in en rondom Breda verankerd zijn. Deze 70 palen vormen samen een cirkel van circa 42 kilometer; de afstand van de klassieke marathon. Op deze manier komt het Spaans-Nederlandse verleden al rennend tot leven. De 'lansen' staan namelijk op de plaatsen waar in 1624/1625 de kampementen stonden van waaruit het Spaanse leger de stad Breda heeft belegerd.

Deze belegering was uiteindelijk succesvol en de overgave van Breda werd door de Spaanse kunstenaar Diego Velázquez vastgelegd op het schilderij 'De Overgave van Breda’. Vanwege de grote hoeveelheid afschrikkende lansen op het kunstwerk heeft het de bijnaam ‘Las Lanzas’ gekregen. Het origineel hangt in het Prado museum in Madrid, maar een reproductie hangt in het Bredase stadhuis.

Als fanatieke (marathon)loper wil je zo’n uniek en eenmalige evenement natuurlijk niet missen! De las Lanzas marathon Breda is geen wedstrijd, het blijven natuurlijk gewoon 42 km en 195 meter die gelopen moeten worden. Maar hier krijg je natuurlijk een prachtige route voor terug!

Schrijf je snel in via: www.inschrijven.nl en je bent erbij! Maar let op: het aantal inschrijvingen is beperkt!

Meer weten? Kijk dan op https://winkels.run2day.nl/winkels/breda/las-lanzas-marathon-breda/

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden