Foto: Kerstin Behrendt

'Machisme en adrenaline spatten de zaal in'

Met zijn Internationale Selectie programmeert het Chassé Theater elk seizoen bijzondere internationale voorstellingen. Op dinsdag 10 maart is   de voorstelling Inoah van de Braziliaanse danscoryfee Bruno Beltrã te zien in Breda.

De voorstelling begint met een lang intro in een pikdonkere zaal. Dan verschijnen de tien dansers met zwaargespierde lijven, in jurken en rokken gestoken. Bruno Beltrão staat bekend om zijn virtuoze podiumkunst, waarin hij het spanningsveld tussen hip-hop, breakdance en hedendaagse dans onderzoekt. Met zijn laatste werk Inoah stipt hij met zijn aardse, krachtige bewegingstaal ook zaken rond immigratie, straat- en politiegeweld aan. In de confrontatie tussen dansers gaat het er regelmatig heftig aan toe en bestrijden de mannen elkaar met nóg indrukwekkender skills.

Met Inoah haalt de jonge Beltrão, die op spectaculaire wijze de danstaal van de hiphop revolutioneerde, de straat naar het podium. In een bijna elektrisch geladen voorstelling verkennen tien dansers de grenzen tussen hiphop, breakdance en moderne dans. Tegen de achtergrond van het corrupte Braziliaanse straatleven zoeken zij hun plek. Aanvankelijk aarzelend, letterlijk tastend in het duister, tot de onhoudbare spanning explodeert in een storm aan sprongen, salto’s en headspins. Geïnspireerd door de wereldwijde massamigratie, is Inoah zowel een intelligent pleidooi voor bewegingsvrijheid als een creatieve aanklacht tegen de beperking ervan door gesloten grenzen.

De voorstelling begint om 20.30 uur, met om 19.45 een gratis inleiding. Kaarten kosten vanaf 14 euro, en zijn te reserveren via www.chasse.nl of (076) 5 30 31 32.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden