Foto:

1 maart taxatiemiddag in Nederlands Drukkerij Museum

Op zondag 1 maart staat het Nederlands Drukkerij Museum in het teken van het taxeren van kunst, antiek en juwelen. In samenwerking met Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen organiseert het museum deze zondagmiddag een kunsttaxatiemiddag.

Zij taxeren niet alleen uw schilderijen, maar ook uw beelden, antiek en ander kleingoed en kunnen u haarfijn vertellen waar het vandaan komt en wat een eventuele waarde ervan is. U mag 3 objecten meenemen om te laten taxeren. De middag begint om 13 uur en eindigt om 17 uur.

Kunstwerk Rotogravure

In het najaar van 2019 kreeg het museum een tweetal kunstwerken geschonken , gemaakt door kunstenaar Luc van Hoeck. Ze waren afkomstig uit het gebouw van Rotogravure en veilig gesteld door Heemkundekring Jan uten Houte. Het eerste kunstwerk, de schrijvende monnik, is inmiddels door vrijwilligers in ere hersteld en hangt sinds kort in de ontvangstruimte. Aan het tweede exemplaar wordt momenteel gewerkt.

Drukkerijmuseum

Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines, waarvan ieder exemplaar uniek is in zijn uitvoering en toepassing. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot einddoel te volgen.

Beleef de bijzondere ervaring om deze machines te zien werken en maak gebruik van de mogelijkheid om zelf enkele oude drukpersen te bedienen en te genieten van een bijzondere museum middag. Kinderen gaan bij een bezoek aan het museum “zelf aan het werk” met losse letters en diverse drukpersen.

Op de bovenverdieping is momenteel de boeiende tentoonstelling “Brabantse drukkers in de Tweede Wereldoorlog” te bewonderen, maar ook de boekbinderij waar uitgelegd wordt hoe vroeger een boek tot stand kwam.

Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur. Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag en dus ook op de zondagen 1 en 15 maart van 13.00 tot 16.30 uur.

Meer informatie over het museum is te vinden op de website: www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu.

Meer berichten