Een verdraaid leuk motto dit jaar.
Een verdraaid leuk motto dit jaar. (Foto: Alex De Vliegere)

Optocht Giegeldonk heeft creatieve wind mee

De prachtige optochten vormen altijd een hoogtepunt tijdens het Carnaval. Hoewel veel optochten dit jaar werden afgelast vanwege de harde windstoten ging de stoet in de Haagse Beemden gewoon van start, traditiegetrouw vanuit winkelcentrum de Donk. De heilige Clara was blijkbaar toch tevreden met de worsten die de Giegeldonkers haar hebben geofferd.

Het weercijfer vijf en windkracht vijf waren voor veel wijkbewoners geen reden om binnen te blijven. Men had zich op de wind voorbereid en het bleef droog. Statafels, luifels en stevig verankerde partytenten verhoogden de feestvreugde langs de route waar velen mooi verkleed van de parade genoten. Prins Cornillûs kreeg de wind van voren bovenop de hoge prinsenwagen maar hij was goedgemutst en zijn twee enorme fazantenveren wuifden in de goede richting.

LOOPGROEPEN

De optocht zonder hoge praalwagens staat bekend om zijn loopgroepen  die op een inventieve manier de interactie met het publiek zoeken. De variatie aan onderwerpen rondom het jaarmotto ‘W'draoje ut’ was groot. De deelnemers trokken alles uit de kast om elkaar in creativiteit te overtreffen. Zoals de twee ‘schoolmeisjes’ die met een reusachtig springtouw eenieder uitnodigden in te springen. Dit ontlokte veel gegil, gelach en gejoel aan het publiek.  En verder werden er wasjes en films gedraaid. Opmerkzaam was de groep die in letterkubussen gehuld als grote dobbelstenen op een rijtje het motto weergaven. Als ze zich omdraaiden draaide het motto mee.

BACK TO THE SEVENTIES

Bij het woord draaien denken veel mensen vooral aan muziek. Cd’s maar vooral elpees want die kon je nog echt omdraaien. Warme pruiken van type foute gozer Maaskantje en seventies discokapsels in velerlei kleuren waren daarom een uitverkoren kostuumonderdeel.  Het evenement bood alle deelnemers en toeschouwers een middag vol leut en plezier. De feestelijke afsluiting met een groot bal en de prijsuitreiking vonden plaats in het ‘afgelaoje’ wijkcentrum ‘t Kraaienest.

Meer berichten