De rijkdom aan buurtschappen van Breda

Wist U dat Breda, samen met het randgebied, van oorsprong meer dan 60 buurtschappen telt? Sommige buurtschappen zijn uitgegroeid tot wijken of dorpen, maar blijven vaak nog wel als zodanig herkenbaar, andere functioneren nog zoals lang geleden.

Wat zijn buurtschappen precies, wanneer zijn ze ontstaan, wat betekenen ze nu nog? Vier sprekers gaan daar tijdens de maandelijkse bijeenkomst van Stadssociëteit De Gouden Cirkel op in.

Hans de Kievith werkt bij de Gemeente Breda, Team Erfgoed. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het digitaal kant van het beheer van Erfgoed en in het bijzonder de archeologie. Hij beheert Erfgoedweb Breda en doet onderzoek met historische plattegronden. Hij komt vertellen hoe rijk we zijn aan buurtschappen, waar we ze vinden en hij zal van een aantal een korte geschiedenis geven.

Na de pauze komen bewoners uit 3 buurtschappen aan het woord, die vertellen hoe het is te wonen en te werken in hun buurtschap.

Kees Sol, lid van de Buurtvereniging Geesbroek vertelt over zijn buurtschap. Bart Lauwen, burgerraadslid van de Gemeenteraad Breda, spreekt over zijn buurtschap De Rith en Sjanne Vrins is onze gastspreker uit buurtschap Bieberg.

De bijeenkomst van Stadssociëiteit De Gouden Cirkel vindt plaats op maandag 2 maart in Theaterdinersalon De Avenue, Waterstraat 2 in Breda. De aanvang is 20 uur en de toegang is gratis.

Meer berichten