8 maart Jazz in Lanzas met Cool with Chet

Zondagochtend 8 maart is in Stedelijk Museum Breda aan de Boschstraat in Breda van 11.00 tot 12.15 uur weer een editie van Jazz in Lanzas. Deze keer wordt er een ode gebracht aan de legendarische trompettist Chet Baker, onder de titel: 'Cool with Chet'.

Ergens in de jaren vijftig staat er een bijzonder trompettalent te trappelen om zich te meten met de groten. Het is Chet Baker! In een mum van tijd groeit hij uit tot een sensatie met zijn James Dean achtige uiterlijk en natuurlijke cool. De hoofdrolspeler van de Cool jazz is geboren. Hij werkte samen met o.a. Stan Getz en Gerry Mulligan met wiens baritonsax hij een uitzonderlijk kleurrijke tandem vormde.

Meesterbaritonsaxofonist met Bredase roots Rik van den Bergh kruipt 8 maart in de huid van Mulligan. Hij wordt bijgestaan door trompettist en zanger Michael Varekamp, pianist Harry Kanters, bassist Jops Machtel en drummer Chris Strik.

Sinds september vinden de jazzconcerten plaats in het auditorium van Stedelijk Museum Breda. Het auditorium is een mooie zaal met zitplaatsen, een geluidsinstallatie en een goede akoestiek. De zaal bevindt zich beneden, te midden van expositiezalen, en is ook met de lift te bereiken. In het auditorium is plaats voor maximaal 100 personen en meer personen is niet toegestaan.

Voor de jazzconcerten betaal je het reguliere entreetarief van het museum. Vrienden Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang. Bekijk de website www.stedelijkmuseumbreda.nl voor meer informatie over toegangsprijzen.

Toegang tot het concert gaat enkel via het online reserveringssysteem. Het voordeel van dit systeem is dat je meteen ziet of er nog plaatsen beschikbaar zijn en dat je zelf direct kunt aan- en afmelden (maximaal 2 zitplaatsen per persoon). Vanaf donderdag 27 februari 17.00 uur kun je reserveren via https://www.eventbrite.nl/e/registratie-jazz-in-stedelijk-museum-breda-8-maart-89738104085.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden