VLNR Dhr. Pelkmans, vriendin van Cor Aben, Dhr. Cor Aben en Dhr. van Opstal
VLNR Dhr. Pelkmans, vriendin van Cor Aben, Dhr. Cor Aben en Dhr. van Opstal (Foto: )

Cor Aben wint Vianden-libretoernooi 2020

In een ongemeen spannende finalepartij wist Cor Aben dit jaar aan het langste eind te trekken oftewel de beslissende carambole te maken tegen Adrie Pelkmans. Door de vele bezoekers werd deze finale vooraf al bestempeld als een heuse Baronie - NAC clash, gezien het voetbalverleden van beide heren, maar nu sportief uitgevochten op het groene laken.

Cor Aben mocht dus de wisselbokaal in ontvangst nemen uit handen van Dick Kievit namens de toernooi organisatie van BVO Vianden. Voorzitter Dick Kievit had daarvoor bekendgemaakt, dat de wisselbokaal voortaan de naam zal dragen van Anton Stoop, erelid van BVO Vianden, die onlangs is overleden en die vele tientallen jaren het gezicht is geweest van het biljarten voor ouderen in het Ginneken bij Vianden.

Aan het libretoernooi, dat op maandag 6 januari startte in gemeenschapshuis Vianden, namen bijna 100 biljarters deel, afkomstig van 14 biljartclubs voor ouderen. In de afgelopen weken zijn er weer vele prachtige partijen gespeeld, waarvan ook de talrijke toeschouwers van het evenement hebben genoten.

Op maandag 17 februari waren de finalepartijen. Na de gebruikelijke loting werd er gestart en na diverse mooie partijen, waarbij de deelnemers zeer aan elkaar gewaagd waren, wisten uiteindelijk Adrie Pelkmans en Cor Aben de grote finale te bereiken. Het was dus Cor Aben (van BVO Vianden), die als eindoverwinnaar uit de sportieve strijd kwam met Adrie Pelkmans (van Ons Huis) als goede tweede en H. van Opstal (van Panfluit) op de derde plaats.

Gelet op het enthousiasme van de vele deelnemers én de grote belangstelling van de vele toeschouwers tijdens het gehele toernooi is er alle reden voor de organisatie om dit libretournooi van BVO Vianden ook in 2021 te houden.

Meer berichten