'Paarse harten', de nieuwste roman van Mary van Duuren
'Paarse harten', de nieuwste roman van Mary van Duuren (Foto: Fotografie@Bianca)

'Paarse harten' 4e boek van schrijfster Mary van Duuren

De in Breda geboren Etten-Leurse schrijfster Mary van Duuren schreef onlangs haar vierde boek: ‘Paarse harten’. Met deze nieuwe uitgave lijkt ze haar weg gevonden te hebben in het schrijven van romans.

“Het was altijd mijn grootste droom om romans zoals deze te mogen schrijven. Mijn eerste twee boeken waren een mooie opstap daarnaartoe. Na ‘De schittering in de diepte’, mijn derde boek en eerste fictieve verhaal, heb ik echt de smaak te pakken gekregen.”

Op de vraag hoe ze aan haar inspiratie komt, zegt Van Duuren: “Ik hou ervan om mijn levenservaringen te mixen met een flinke dosis fantasie en wat spiritualiteit. Zo kun je met creativiteit vanuit je eigen gevoel mooie en spannende verhalen schrijven, die dicht bij de lezer liggen. Ik streef ernaar om altijd een boodschap erin te verwerken. Soms moet je wel goed in mijn verhaal blijven om deze te kunnen vinden en te begrijpen. Het is beslist geen kasteelromannetje”, lacht Van Duuren.

Ze bedoelt met het laatste dat ze ervan houdt om de lezer wakker te houden tijdens het lezen, mede door de verrassende plotwendingen die zij in haar boeken verwerkt. Ze hoopt daarmee dat haar boeken als ‘regelrechte pageturners’ worden beschouwd. “Ik ben tevens geïnspireerd door bepaalde speelfilms, waar ik helemaal in het verhaal meegetrokken werd. Dat gevoel probeer ik ook bij mijn lezers te creëren.”

De boekpresentatie zal gaan plaatsvinden op 14 maart a.s. op een bijzondere locatie in Etten-Leur. “Het voormalig klooster ‘Het Withof’ is mijn inspiratie geweest als een van de decors in een gedeelte van ‘Paarse harten’. Ik ben daarvoor in de historie van het landgoed gedoken, maar ook in de herinneringen aan mijn oudtante die daar als non lesgaf op het voormalige meisjesinternaat. Ik ben ook blij dat ik daar mijn boekpresentatie mag houden, zo kom je echt in de sfeer van het boek.”

Tevens vertelt Van Duuren dat zij haar bijzondere ervaring als vrijwilligster bij het hospice, dat ook gevestigd is op het landgoed, in het boek heeft verwerkt. “Ik kan oprecht zeggen dat ik bewondering en respect heb voor alle mensen die werkzaam zijn in de (palliatieve) zorg.” Dat is ook de reden waarom ze deze nieuwe roman ‘Paarse harten’ aan hen opdraagt. “Hiermee is de cirkel helemaal rond”, voegt ze tenslotte met een tevreden blik toe.

Paarse harten
ISBN 978-90-830021-25
€ 20,95

Een gesigneerd exemplaar is nu al te reserveren via ADOREMI Uitgeverij.
Na de boekpresentatie van 14 maart a.s. landelijk verkrijgbaar bij de (online) boekhandel.

Meer berichten