Foto:

Zing mee met scratch Stabat Mater!

Op zaterdag 9 mei aanstaande zal Gemengd Koor Cantabile uit Breda, samen met Harmonie Caecilia uit Schipluiden een scratchconcert verzorgen van het Stabat Mater van de Britse componist Karl Jenkins. Iedereen mag meedoen, zowel koorzangers als mensen die op dit moment niet in een koor zingen. Vooral tenoren en bassen worden opgeroepen, maar uiteraard zijn sopranen en alten ook van harte welkom.

De bedoeling van een scratchproject is dat er in een korte tijd muziek wordt ingestudeerd en nog dezelfde dag wordt uitgevoerd. De koorrepetitie is op 9 mei van 9:00 tot 15:00 uur met begeleiding van een pianist op de vleugel. Aansluitend is tot 17:30 uur de generale met orkest en solisten. De uitvoering van het concert zal zijn om 20:15 uur. Zowel repetitie als concert vinden plaats in de Sacramentskerk te Breda.

Professionele solistes en dirigenten 

De solodelen in het werk zullen worden gezongen door Karima El Fillali en Lori Raine, twee zeer bekende Nederlandse alt solisten. Het koor staat onder leiding van de vaste dirigent Ad van Unen en het orkest wordt geleid door Bart Roobol.

Altijd al willen zingen in een groot koor met orkest?

Schrijf je dan nu in voor dit bijzondere project! De inschrijving is gestart op 1 maart en loopt tot uiterlijk 30 april. Er geldt wel een inschrijfstop, dus wees er snel bij!

Stuur een mail met je NAW-gegevens naar secretariscantabile@gmail.com met vermelding van stemsoort. De inschrijfkosten bedragen € 30,-; dit is incl. koffie/thee en broodjes. Cantabile biedt tevens de mogelijkheid om met drie repetities mee te doen op avonden in april en mei. Laat meteen even weten of je wilt reserveren voor het warm eten (Chinees) à € 10,-, incl. koffie, thee of fris.

Deelnemers dienen zelf de juiste partituur aan te schaffen: Vocal score- Karl Jenkins- Stabat Mater- uitgeverij Boosey en Hawkes.

Je ontvangt van de secretaris een bevestiging van je aanmelding met verdere informatie en de betaalprocedure. Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Meer berichten