De locatie is gevestigd binnen een geïsoleerde unit van de huidige revalidatieafdelingen van Amphia  aan de Langendijk in Breda.
De locatie is gevestigd binnen een geïsoleerde unit van de huidige revalidatieafdelingen van Amphia aan de Langendijk in Breda. (Foto: )

Thebe en De MARQ openen afdeling voor kwetsbare ouderen met Coronavirus in Breda

Oudere en kwetsbare patiënten uit Noord-Brabant die besmet zijn met Coronavirus (COVID-19) kunnen vanaf maandag 23 maart worden opgenomen op een daarvoor speciaal ingerichte verpleegafdeling in Breda. Op deze locatie krijgen oudere patiënten specialistische zorg en behandeling. Vanaf maandag 23 maart kunnen huisartsen en medisch specialisten hiernaar verwijzen.

De locatie wordt gerund door zorgorganisatie Thebe en revalidatiekliniek De MARQ. De locatie is gevestigd binnen een geïsoleerde unit van de huidige revalidatieafdelingen van het Amphia Ziekenhuis (locatie Langendijk). Het betreft een tijdelijke unit, met standaard twintig bedden en uitloop tot maximaal zestig.

Teamleider en verpleegkundige Babette Zeegers: ‘Deze locatie is bijzonder geschikt voor dit doel. Kwetsbare ouderen kunnen na hun verblijf in het ziekenhuis niet zomaar terug naar huis. De MARQ en Thebe hebben alle kennis paraat over dit type patiënt. Bovendien staat onze afdeling los van een verpleeghuis en is het zodoende goed te isoleren.’

Carla Nieuwenhoff, medisch directeur van De MARQ: ‘Geweldig dat we op deze korte termijn van minder dan één week zo’n specialistische afdeling hebben kunnen opzetten met twee organisaties. Het is uniek dat onze specialisten Ouderengeneeskunde elkaar zo goed hebben weten te vinden. In tijden van nood wordt alles vloeibaar en kun je het bijna onmogelijke toch mogelijk maken.’

De zorg en behandeling op deze afdeling is alleen bedoeld voor ouderen en kwetsbare personen die het Coronavirus hebben, en die daarbij een hoog risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte. De deelnemende organisaties ontlasten hiermee ziekenhuizen, huisartsen en wijkverpleging. Huisartsen, medisch specialisten en andere verwijzers zijn hiervan inmiddels op de hoogte gebracht.

Het initiatief tot het openen van deze locatie komt uit het Brabantse Regionaal Overleg Niet Acute Zorgketen (RONAZ). In totaal komen er drie extra behandellocaties: in Boxtel (al operationeel), Breda en Bergen op Zoom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden