Foto:

Online opening Artist in Residence Bruno De Marco

Bruno De Marco is de tweede Artist in Residence in 2020 bij Witte Rook en werkte van 4 februari tot eind maart in hun pand aan de Stationslaan 111 in Breda. De resultaten van zijn residentie zijn te zien in zijn online opening An attempt to transform it into my own. De opening is op vrijdagavond 27 maart om 20.00 uur via Instagram livestream.

Bruno is live op Instagram met een performance. Door de huidige COVID-19 omstandigheden zal zijn opening ietwat anders zijn dan eerder aangekondigd, maar is uiteraard nog steeds sterk verbonden met zijn residentie bij Witte Rook. Zijn performance is een transformatie van het werk van de Japanse dichter Matsuo Basho.

"De reeks acties die in de voorstelling wordt weergegeven, fungeert als commentaar op hoe een kunstwerk altijd in overeenstemming is met de kunstgeschiedenis, terwijl het vragen stelt over het auteurschap om na te denken over de handeling van het creëren zelf. Met andere woorden, het werk spreekt van de vele manieren waarop een artistiek object zich kan bevinden binnen het proces, aan de bron en daarbuiten, en bevestigt mijn positie als kunstenaar die zichzelf meer een transportband ziet dan een maker op zich."

 Dit alles wordt live gestreamd op onze Instagram-feed, dus zorg dat je ons volgt, tune in op vrijdag aanstaande en bekijk Bruno's optreden!

Bruno De Marco werd geboren in Foz do Iguaçu, Brazilië (1995), behaalde een professional degree in Stage Design, een Bachelor in Fine Arts (2018) en momenteel gevestigd in Berlijn. Zijn huidige onderzoek richt zich op de transformatie van het performance medium in fotografie en installatie, terwijl hij de relatie van het medium met de idiosyncrasie van het artistieke proces als belangrijkste thematische van het werk gebruikt. Zijn benadering neigt de polariteit tussen reizen en duurzaamheid te gebruiken als methode om de positie van de kunstenaar ten opzichte van zijn productie te begrijpen, maar ook het effect dat diezelfde productie op zichzelf heeft.

Wegens de maatregelen rondom COVID-19 zijn alle publieke activiteiten tot nader order uitgesteld of op alternatieve wijze ingevuld. Meer informatie vind je op www.witterook.nu en onze social mediakanalen Instagram/Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden