Foto:

Vrijwilligersbibliotheek Prinsenbeek start thuisbreng-actie

Bibliotheek Boekendonck in Prinsenbeek nam onlangs in zorgcenttrum Hagedonk een nieuwe ruimte in gebruik met prachtige boekenkasten, waarin ook alle boeken uit de diverse opslagplekken een plaatsje kregen. Maar door de maatregelen rond het coronavirus moest ook Boekendonck sluiten.

Nu iedereen aan huis is gebonden en Prinsenbekenaren niet meer naar Boekendonck kunnen komen, hebben de  vrijwilligers van Boekendonck een nieuwe service bedacht. Met ingang van vrijdag 27 maart starten zij met een Boeken-thuisbrengservice en hopen hiermee de stille corona-uren voor iedereen in Prinsenbeek wat op te vrolijken met een fijn boek.

Men kan per keer drie boeken bestellen via de mail: boekendonck@outlook.com. Of - alleen voor wie geen e-mail kan gebruiken - telefonisch via 06 - 39 11 70 14 op dinsdag en vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur.

Bij de bestelling geeft men aan wat voor soort boek gewenst is (spannend, roman, biografie etc), evt. een titel of schrijver (jeugdboeken met leeftijd erbij). En natuurlijk naam en afleveradres. En de vrijwilligers gaan een pakketje naar wens samenstellen.

De afleverdagen zijn op dinsdag of vrijdag. Dan komt een vrijwilliger van Boekendonck het boekenpakketje in een tasje thuis aan de voordeur afleveren na 14.00 uur. Ze blijven uiteraard op gepaste afstand!

Om in te leveren: even een mail of telefoontje en op de eerstvolgende dinsdag of vrijdag worden de geleende boeken weer opgehaald.

Belangrijk voor de deelnemers: kom niet zelf naar Boekendonck en lever de boeken niet zelf in!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden