Foto: Rob Steinmetz

Mantelzorgondersteuning door StiB gaat door

De overheid neemt noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor mantelzorgers gaat het zorgen gewoon door, terwijl de omstandigheden er niet makkelijker op worden. Mantelzorgers kunnen nog steeds bij StiB terecht, juist in deze moeilijke tijd. Zij kunnen contact opnemen voor informatie en advies via 076 750 32 00 of info@stib-breda.nl.

Mantelzorgers zijn nu nóg belangrijker voor hun naaste. Het is daarom extra belangrijk dat ze goed voor zichzelf blijven zorgen en zuinig zijn op hun gezondheid. Tegelijk maken mantelzorgers zich wellicht zorgen over hun kwetsbare naaste. Hoe ga je hier als mantelzorger mee om? Wat kan wel en wat kan niet? StiB adviseert mantelzorgers om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Praktische informatie over mantelzorg en het coronavirus is te vinden op  www.stib-breda.nl/coronavirus.

 Mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben of vragen hebben over hun mantelzorgsituatie, kunnen net als anders contact opnemen met StiB via 076 750 32 00 of  info@stib-breda.nl . StiB heeft besloten om geen huisbezoeken te doen tot nadere berichtgeving. Is er toch dringend een vrijwilliger nodig? Dan bekijken we met elkaar wat in die mantelzorgsituatie het beste past. Zo proberen we samen tot een goede oplossing te komen, binnen de gegeven richtlijnen.

 Heb je extra hulp nodig bij de zorg voor je naaste? Bijvoorbeeld omdat je als mantelzorger zelf ziek bent geworden? Er zijn vele hartverwarmende initiatieven gestart om kwetsbare Bredanaars te helpen. Op www.zorgvoorelkaarbreda.nl  is een speciaal formulier aangemaakt voor mensen in Breda die hulp nodig hebben of juist hulp willen bieden. Bellen kan ook via 5 25 15 15.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden