Oproep aan jongeren: ‘Breda heeft jou nodig’

Jeugdwerk Suprlus, Breda Actief en Stichting Social Work roepen Bredase jongeren op om niet meer de straat op te gaan. Aan de hand van een filmpje dagen ze hen uit om thuis te blijven.

In de video zijn de gezichten te zien van Bredase professionals die veel in contact staan met jongeren. Ook vertegenwoordigers van NAC, het Amphia Ziekenhuis, de handhaving en de politie spreken de jongeren toe. Volgens jeugdwerker Joost van den Elshout zijn Bredase jongeren al goed bezig. “We zien dat het aantal jongeren dat op voetbalveldjes, parken en pleinen rondhangt al een stuk minder is geworden. Maar dat betekent niet dat het niet meer wordt gedaan! Met dit filmpje vragen we de jeugd die nog gezamenlijk in openbare ruimtes te vinden is om ook binnen te blijven.”

Wijksportcoach Jaap licht toe: “Het is natuurlijk ook gek. We moedigen de jeugd normaal gesproken aan om buiten te komen sporten. Nu drukken we ze op het hart om thuis te blijven. Maar alleen zo stoppen we de verspreiding van het virus.”

De video is vanaf vandaag te zien op de websites en kanalen van de initiërende partijen en zal breed verspreid worden via sociale media. Of bekijk de video hier: https://youtu.be/YyCbuZrvzV0.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden