Klokkenluidersgilde Breda luidt op 1 april 's avonds de klokken van de Grote Kerk, Catharinakerk, Waalse Kerk, Antoniuskathedraal én het stadhuis.
Klokkenluidersgilde Breda luidt op 1 april 's avonds de klokken van de Grote Kerk, Catharinakerk, Waalse Kerk, Antoniuskathedraal én het stadhuis. (Foto: Perry Roovers Fotografie)

Ook vanuit het stadhuis klinkt op 1 april klokgelui!

Ook vanuit het stadhuis klinkt woensdagavond 1 april klokgelui, van 19:00 tot 19:15 uur, tijdens de derde editie van ‘klokken van hoop en troost’.

In navolging van het landelijk initiatief luiden in Breda-Centrum, tegelijkertijd, weer de klokken van de Grote Kerk, Catharinakerk, Waalse Kerk en de Antoniuskathedraal.

Meer dan 600 torens, klokkenstoelen en kerken in het hele land nemen inmiddels deel aan deze landelijke actie. Dit keer zal er ook klokgelui klinken vanuit het stadhuis. Het luiden van klokken heeft letterlijk en symbolisch altijd een grote betekenis. De oudste klok van de stad, Klokje Jan (1403), kende als stadsklok altijd belangrijke functies in de Bredase samenleving en het stadsbestuur.

Als Klokkenluidersgilde Breda herhalen we nog eens graag de kern van deze actie:

# We luiden de klokken als hoopvol teken dat we samen de coronacrisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal.

# We luiden de klokken als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het coronavirus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen.

# En we luiden de klokken als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.

Meer weten? Kijk op www.klokkenvanhoop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden