Kras - een eigenwijs radioprogramma voor 70'plussers

Vanaf zondag 17 mei, iedere week van 09.00 tot 10.00 uur, is het radioprogramma Kras ook op BredaNu te beluisteren. Een groep Brabantse radio- en podcastmakers maakt sinds april een programma speciaal voor alle zeventig plussers die vanwege het coronavirus aan huis zijn gekluisterd.

“Wat we hiermee willen bereiken, is de sociale isolatie van zeventig plussers doorbreken en bovenal iets moois voor hen maken”, aldus programmamaker Jaap Klink. Het programma wordt en gemaakt voor alle zelfstandig wonende thuiszitters en voor iedereen in verzorg- en verpleeghuizen. De doelgroep wordt aangesproken als eigenwijze levensveteranen en oudere jongelui in verpleeghuizen. Vitale levenservaringsdeskundigen die als voorbeeld kunnen dienen voor alle jonkies in deze samenleving. Een generatie waar we trots en zuinig op moeten zijn.

De programmamakers stelden een redactie samen van Zzp 'ers en 70 plussers, die samen het format invullen van de uitzendingen. Programmamaker Joost van Pagée: “Muziek uit de periode 1950-1980 zal als rode draad door de programma’s heen lopen. Ook komen vaste (lokale) items terug, zoals gesprekken met de doelgroep over de toekomst, positieve verhalen van vitale helden, wakkere ouderen die van zich laten horen, de correspondent vanuit de toekomst en kinderen en pubers die gedichten en verhalen voorlezen. Daarnaast is er ook ruimte voor verzoeknummers die door 70 +ers zelf aangevraagd kunnen worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden