Foto:

Nieuwe Veste bibliotheek is weer geopend

De bibliotheekvestigingen van Nieuwe Veste verwelkomen vanaf vandaag (woensdag 20 mei) weer leden. Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM geldt wel een aangepaste dienstverlening en zijn de openingstijden aangepast. Ook blijft de onlangs opgestarte afhaalservice voorlopig nog bestaan. 

De versoepeling van de maatregelen die op 6 mei werden aangekondigd door premier Rutte, biedt de mogelijkheid om een beperkt aantal bezoekers toe te laten. De afgelopen dagen is er hard gewerkt om dit bezoek op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken.

Medewerkers van Nieuwe Veste zijn blij de bibliotheekleden weer te kunnen ontvangen. Wel wordt er gevraagd om aan een aantal spelregels te voldoen. Zo wordt opgeroepen tot het gericht lenen van boeken. Omdat er slechts een beperkt aantal bezoekers kan worden toegelaten, is het gewenst het bezoek zo kort mogelijk te houden. Het vooraf thuis opzoeken welk boek je wilt lenen, wordt hiervoor aangeraden. Op de website is een genrecatalogus te vinden, waar online tussen de boeken ‘gestruind’ kan worden. Daarnaast is het gebruik van een mandje verplicht en is het ook bij de bibliotheek van belang om 1,5 meter afstand te houden. Kijk voor meer informatie op www.nieuweveste.nl.

Vooralsnog is het bezoeken van de bibliotheek alleen mogelijk voor leden die materialen komen lenen of terug inleveren. Het gebruik van de computers, studieplekken en horecafaciliteiten is nog niet mogelijk.

Om mensen de tijd te geven geleende materialen in te leveren, wordt de uitleentermijn van reeds uitgeleende materialen automatisch op 1 juli gezet. Tevens gelden er gedurende deze periode langere uitleentermijnen dan normaal, om zo het bezoek aan de bibliotheek te kunnen spreiden.

De vestigingen centrum, noord en zuid van Nieuwe Veste zijn vanaf 20 mei van maandag tot en met zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur geopend. Vanwege Hemelvaartsdag is de bibliotheek op donderdag 21 mei gesloten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden