Foto:

Kletskeet bij Thebe De IJpelaar!

Waar onlangs bij Surplus Molenstaete een ontmoetingsruimte voor bewoners en familieleden is geplaatst, wordt maandag 25 mei aanstaande een ‘kletskeet’ bij Thebe De IJpelaar in gebruik genomen.

Het corona crisisteam van Thebe De IJpelaar bij monde van Linda Bakx had als wens voor hun bewoners het zien en spreken van een dierbare mogelijk te maken door middel van raambezoeken waarbij bewoners aan de ene kant van het glas zitten en hun familie aan de andere zijde. Op deze wijze zit familie uit de zon en droog. Bovendien is de verwachting dat het nog enige tijd gaat duren voordat familie elkaar weer echt mag ontmoeten vanwege de huidige coronamatregelen.

Hierop riep het corona crisisteam de hulp in van Betrokken Ondernemers Breda. Deze stichting heeft vervolgens Winters bouw & ontwikkeling uit Breda gevraagd hierbij te helpen. Dat heeft in korte tijd geresulteerd in het plaatsen van een bouwkeet op het terrein van woonzorgcentrum Thebe IJpelaar. De welzijnsmedewerkers hebben de bouwkeet omgedoopt tot “Kletskeet van Winters”.

Thebe De IJpelaar is een woonzorgcentrum in de wijk Overakker aan de zuidkant van Breda, tegen het Ginneken. Thebe De IJpelaar biedt zorg op locatie, o.a. op het gebied van dementie, maar Thebe De IJpelaar biedt ook woonruimte als patiënten tijdelijk opgenomen moeten worden, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname.

De kletskeet is voorzien van een rolstoelplateau met extra leuningen. In de kletskeet een scheidingswand aangebracht van plexiglas. Voor de familieleden van de bewoners is een online reserveringssysteem opgezet. Medewerkers worden geïnstrueerd en maandag 25 mei aanstaande om 10.00 uur wordt de kletskeet officieel in gebruik genomen en kunnen de eerste bezoekers ontvangen worden.

Winters bouw & ontwikkeling is een echt familiebedrijf; Michiel Stevens, de huidige directeur-eigenaar is de zesde generatie. Het bedrijf bestaat dit jaar 170. In 1850 was het bedrijf gevestigd in het Ginneken, nu verricht ze haar werkzaamheden vanuit een moderne huisvesting op bedrijventerrein Steenakker.

Michel Gremmen, projectleider bij Winters: “We zijn blij dat we op deze manier de bewoners van Thebe De IJpelaar in staat kunnen stellen op een veilige afstand met hun familieleden contact kunnen hebben. We dragen op deze manier graag een steentje bij in deze coronatijd en hopen dat er veel gebruik gaat worden van de kletskeet."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden