Foto:

Escaping Breda opent pop-up restaurant

Nippen aan een wijntje middenin een spannende onderzoeksruimte of genieten van een flammkuchen in het kantoor van een bankdirecteur. Normaal een ondenkbare situatie, maar vanaf 5 juni is het mogelijk in de escape rooms van Escaping Breda aan de Boschstraat 114 in Breda. Nu door de gevolgen van de coronacrisis het opsluiten van bezoekers nog niet mogelijk is, zullen de deuren van haar escape rooms heropend worden als pop-up restaurant ‘Escaping Bistro’!

Alweer ruim twee maanden zit de deur van Escaping Breda op slot. Nog altijd is het onzeker wanneer bezoekers weer in de escape rooms opgesloten kunnen gaan worden. ,Maar we willen toch heel graag onze gasten weer gaan vermaken'', zo zegt eigenaar Marc Bergers. ,,Daarom hebben we besloten het roer volledig om te gooien en een pop-up restaurant te openen. We hadden toevallig net voor de crisis een nieuwe keuken laten plaatsen. Natuurlijk wordt het wel een diner op onze eigen manier!''

In Escaping Bistro kunnen gasten gaan genieten van een diner middenin de ruimtes waar normaal verwoede ontsnappingspogingen plaatsvinden. ,,We hebben Escaping Breda omgetoverd tot Escaping Bistro. Hier kunnen bezoekers een heerlijk driegangendiner nuttigen in de escape rooms. Het blijven natuurlijk wel escape rooms, dus tussen de gangen door word je uitgedaagd om verschillende opdrachten op te lossen aan tafel.''

De gasten worden meegenomen in het verhaal van chef Marque. Deze klunzige chef laat alles in het soep lopen en heeft hard hulp nodig. Alleen als de gasten binnen de tijd de opdrachten weten op te lossen, kan het diner van deze avond gered worden. Tussen de gasten in het restaurant zal ook een ware strijd ontstaan, want alleen het tafeltje met de snelste tijd zal met een prijs naar huis gaan. Zo biedt Escaping Bistro een uniek avondje uit!

Bij een bezoek aan Escaping Bistro staat veiligheid voorop. Doordat er slechts enkele tafels per escape room komen te staan, is 1,5-meter afstand houden bij Escaping geen probleem. Gezinnen vanaf vier personen krijgen zelfs de beschikking over een privé escape room. Samen met duidelijke instructies en goede hygiëne biedt Escaping Bistro een fijne plek om een hapje te gaan eten.

Escaping Bistro zal vrijdag 5 juni van start gaan en vervolgens elke donderdag tot en met zondag geopend zijn. Het pop-up restaurant zal tot en met in elk geval zondag 5 juli geopend blijven. Per avond zijn er twee rondes, die starten om 17:30 en 20:00. Reserveren vooraf is verplicht en kan via de website escapingbistro.nl of telefonisch via 076-2055191. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden