Foto:

Madelief van Nijnatten wint Brabantse finale Read2Me! (+ filmpjes)

Woensdag 27 mei zijn de drie Brabantse voorleeskampioenen bekendgemaakt. Dit jaar worden de kampioenen extra in het zonnetje gezet, omdat de finale vanwege corona anders was dan normaal!

De afgelopen jaren lazen de regionale voorleeskampioenen voor in het cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle voor een groot publiek. Dit jaar werd de finale vanwege corona op een andere manier gehouden. De regionale voorleeskampioenen filmden zichzelf terwijl ze voorlazen uit hun favoriete boek. Deze filmpjes werden bekeken door de jury, bestaande uit jeugdauteurs Jacques Vriens, Marlies Slegers en Jolanda Horsten.

Zij benoemden de volgende kanjers tot voorleeskampioen:

Fedde Groenevelt van basisschool Roald Dahl uit Sint-Michielsgestel is Brabantse winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijden van groep 7 en 8. Hij las een fragment voor uit het boek Eilanddagen van Gideon Samson. Fedde kreeg de beker van Jacques Vriens zelf!
Jacques zei: ,,Fedde las ontspannen en rustig voor en nam ons mee in zijn verhaal. Door zijn manier van voorlezen wist hij de sfeer goed over te brengen.''

De Brabantse winnaar van de Voorleeswedstrijd Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers, is Madelief van Nijnatten van het Michaelcollege uit Breda. Haar mentor: ,,Fantastisch. Een meer dan terechte winnares. Ze verdient het.''

Eva Kuipers van Pabo University Tilburg won de Brabantse finale van de pabo-voorleeswedstrijd. ,,Gaaf. Niet verwacht. Supervet en heel leuk!'', aldus de winnares.

De beelden van de uitreikingen vind je op https://www.cubiss.nl/voorleeswedstrijden2020

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden