Foto:

Bredaas bedrijf Taste of Art (Proeven van Kunst) stopt

In 2005 is het concept Proeven van Kunst begonnen in Breda, met decoratieborden voor 8 goede restaurants van ‘Breda aan Tafel’. Tijdens de eerstvolgende Horecava won het concept de overall Horecava Innovation Award en in 2010 zelfs de Horecava Jubileum Award. In 15 jaar hebben zo’n 450 kunstenaars en restaurants over heel de wereld meegedaan met een ingedekt decoratiebord dat meegegeven werd bij een ‘kunstmenu’.

In Nederland deden toprestaurants als Librije, Wolfslaar, Stadstuin, DesIndes, Pulitzer en Ron Blaauw mee. Het was een groot succes. De Jonge Dikkert in Amstelveen heeft meer dan 10.000 kunstborden meegegeven aan haar gasten.

De crisis in 2008 overleefde het bedrijf, inmiddels Taste of Art, nog wel. De dunnere marges in de horeca en de concurrentie van gekleurd fabrieksporselein maakten het concept toen al lastig. Toen in februari 2020 alle porselein-orders uit China terug werden gehaald, kon de Italiaanse leverancier aan Taste of Art niet meer leveren.

Nu het Bredase bedrijf stopt worden op zaterdag 6 en zondag 7 juni vanaf 's middags twee uur (met inachtneming van de RIVM-richtlijnen) alle restanten aan het publiek aangeboden in de StadsGalerij aan de Oude Vest 34 in Breda. Kunstgalerie Tres Art zal tegelijkertijd een grote uitverkoop houden van kunstwerken van onder meer Corneille, Terlien, Bakker en vele anderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden