Kathleen Ferrier spreekt 4 juli op slavernijherdeking

Op zaterdag 4 juli wordt van 14.00 tot 16.00 uur de afschaffing van de slavernij in 1863 door Nederland herdacht in de Franciscuskerk aan het Belgiëplein 4. Kathleen Ferrier , dochter van de eerste president van Suriname (1975-1980), oud CDA-lid en huidig voorzitter van de Unesco-commissie Nederland zal daar spreken.

Met name zal aan de orde komen welke relatie er is met de Vrede van Breda, die op 31 juli 1667 in de grote zaal van het Kasteel van Breda gesloten is tussen de Republiek der Nederlanden, Engeland, Frankrijk en Denemarken, en het begin was van de slavernij in Suriname.

Er is door de stichting 'Herdenking en viering en afschaffing van de slavernij' een uitgebreid programma opgesteld, waar ook de Bredanaars die een Surinaamse of Antilliaanse of Afrikaanse achtergrond hebben, een belangrijke rol zullen spelen. Nadere mededelingen volgen hierover.

De stichting in oprichting bestaat uit vertegenwoordigers van de Antilliaanse vereniging, vertegenwoordiging van de Surinaamse vereniging, Jara, Hart voor Breda/Noord, Augustinusparochie, Stichting Marokkaanse jongeren en Mondiaal Centrum Breda.

In verband met het coronavirus moet men zich aanmelden via e/mail slavernijherdenking@jaranu.com of per telefoon 06/24618155. Na aanmelding krijgt men een bevestiging, omdat er in juli maximaal 100 personen aanwezig mogen zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden