Jaarlijks houdt de KMA een maatschappelijk dag, waarop de cadetten iets terug doen voor de inwoners van Breda. Dit keer zamelen ze voedsel voor de voedselbank.
Jaarlijks houdt de KMA een maatschappelijk dag, waarop de cadetten iets terug doen voor de inwoners van Breda. Dit keer zamelen ze voedsel voor de voedselbank. (Foto: )

Inzamelingsactie voor voedselbank door cadetten KMA

De Koninklijke Militaire Academie (KMA), de Voedselbank en Albert Heijn slaan de handen ineen om deelnemers van de Voedselbank Breda een hart onder de riem te steken.  In deze bijzondere tijden is het extra belangrijk om elkaar te steunen. Op dinsdag 9 juni zetten cadetten van de Koninklijke Marechaussee zich van 9.00 tot 14.00 uur in voor de voedselbank.  Dit doen zij door levensmiddelen te verzamelen in 13 AH-filialen in Breda en omgeving.

Op 9 juni ruilen de cadetten hun blauwe uniform om voor een oranje T-shirts van de voedselbank. Hiermee gaan ze enthousiast aan de slag om zoveel mogelijk levensmiddelen te verzamelen. Bij de ingang van de AH-filialen zullen zij duidelijk aanwezig zijn en om uw hulp vragen.

Helaas zijn producten als rijst, pasta, koffie, jam, chocoladepasta, luiers (maat 4 tot en met 6) en babyvoeding niet voor iedereen vanzelfsprekend. Meer dan één miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. De Voedselbank Breda, de KMA en AH slaan een brug tussen de nodeloze verspilling van goed voedsel en het bestrijden van armoede in Breda.

De maatschappelijke dag KMA is een jaarlijks terugkerend evenement. In plaats van op het Kasteel van Breda te blijven of gecamoufleerd in het bos hun militaire vaardigheden te trainen, verlaten de aspirant-officieren op deze dag de poorten van het kasteel. Zij werken samen met lokale instanties en ondernemingen om een iets terug te doen voor de inwoners van de Breda en de warme banden aan te halen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden