AD(H)D ten tijde van COVID-19

AD(H)D Café Breda pakt op dinsdagavond 16 juni de draad weer op na de plotselinge stop door toedoen van COVID-19. Daarnaast verhuizen zij van locatie en openen zij voortaan hun deuren in Princenhage en wel in cultureel centrum de Koe aan de Ambachtenlaan 1!

Iedereen ervaart de tijdelijke nieuwe regels en uitdagingen anders. Voor mensen met AD(H)D kan dit uiteenlopende scenario’s tot gevolg hebben.

De een bloeit op door social distancing, door aan minder prikkels bloot gesteld te worden in het dagelijks leven, ontstaat er rust in het hoofd.
Een ander dreigt juist in een monotone sleur te vallen en presteert minder goed. Deze persoon raakt juist onderprikkeld door de nieuwe situatie.

Er moet thuis gewerkt worden. Je wordt minder gestoord door je collega’s, er zijn minder vergaderingen en de tijd voor pauze bepaal jezelf. Er hoeft niet door de spits gereden te worden en als je wel af en toe naar je werk moet, is het erg rustig op de weg. Deadlines worden verplaatst en er staat in sommige gevallen minder druk op de ketel. De een voelt zich hierdoor rustiger en minder afgeleid, de ander is dermate onderprikkeld dat zij niet aan te sporen zijn tot werk zonder een stok achter de deur.
Dit is slechts een greep uit verschillende scenario’s die kunnen spelen. Symptomen van AD(H)D kunnen door alle veranderingen versterkt worden of juist afgezwakt.

Dinsdagavond 16 juni kun je van 20.00 tot 22.30 uur in de Koe in gesprek over je ervaringen met AD(H)D tijdens deze periode. Ook kunnen er tips en ideeën uitgewisseld worden. COVID-19 is nog niet over en zo kunnen we elkaar een hart onder de riem steken voor de maanden die nog komen gaan met aangepaste regelgeving.

Wil je deze avond graag bijwonen?
Meld je dan aan door te mailen naar: adhdcafe-breda@hotmail.com.. De entree is 3 euro. Er is een maximaal aantal plaatsen vastgesteld i.v.m. de regelgeving rondom COVID-19.

Voor meer informatie bezoek: www.adhdcafebreda.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden