Foto:

Woensdag 10 juni 2e 'Jong Talent'-concert in Grote Kerk

Na maanden van lockdown is de Grote Kerk van Breda weer open voor het publiek. Op woensdag 10 juni vindt het 2e concert plaats in de serie 'Jong Talent Concerten', op het Hillen-orgel van de Grote Kerk van Breda.

De jonge organist Alexander de Bie, student aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, neemt plaats achter de vier klavieren van het Hillen-orgel van de Grote Kerk. Op het programma muziek van de grote componisten uit de klassiek muziek: Bach, Mozart, Brahms en Mendelssohn.

Centraal in ieder 'Jong Talent Concert' dit jaar staat de uitvoering van een zogenaamde 'Lachrima', letterlijk een traan, een compositie die het leed en het verdriet als gevolg van de coronacrisis in Breda en in Brabant verklankt. In dit concert wordt de Lachrimae van de Nederlandse componist Piet Kee uitgevoerd.

De concerten worden georganiseerd door stichting Art UnOrganized Breda, het platform voor de orgelcultuur in Breda, in samenwerking met de Grote Kerk Breda.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de concerten bezocht worden door maximaal 30 personen. Reserveren is daarom verplicht, via: info@artunorganized.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden