Foto:

Help jij onze Bredase vertelcultuur in stand te houden?


Volksverhalen over Breda zijn er al eeuwen. Ze zijn er in de vorm van spannende legendes over het Mastbos, in onbeantwoorde vragen over geheime gangen onder ons stadscentrum of dwalen over de stokoude landgoederen in de buurt van het Ginneken en de Haagse Beemden.

Heb je weleens gehoord van het verhaal van de kolenbrander van het Mastbos? Of ken je de sage van de Duivelsbrug? Ooit gehoord van een schatkist die verstopt zou zijn in het moeras vlak bij Heksenwiel? Deze verhalen mogen niet verloren gaan!

Nog nooit werd er een boek gepubliceerd dat deze verhalen over ons Breda in begrijpelijke, toegankelijke taal voor jong en oud beschrijft en daarom kwam Naomi Jansen, leraar op de Graaf Engelbrecht, op het idee om de bestaande volksverhalen te koppelen aan maatschappelijke onderwerpen en te bundelen.

,,Met trots mag ik zeggen dat dit een boek wordt voor én door Breda, speciaal voor onze kinderen, maar eigenlijk voor ieder van ons, die van Breda houdt. Aan dit boek werken namelijk alleen maar mensen uit Breda mee: illustrator Melanie Drent, grafisch vormgever Joost van Dorst en de Bredase drukkerij Roggeband. Maar voordat dit boek er mag zijn, heb ik eerst hulp nodig. Wil jij één van de eersten zijn die in bezit is van het boek Bredase Volksverhalen? Doe dan een donatie via www.voordekunst.nl/projecten/10658. In ruil voor jouw donatie ligt het boek in september op je deurmat. Voor vragen kun je altijd een mail sturen naar: info@bredasevolksverhalen.nl. Als je een donatie doet, wordt dankzij jou de Bredase vertelcultuur in stand gehouden'', aldus Naomi.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden