Ingrid Jonker
Ingrid Jonker (Foto: )

Ingrid Jonker op Gele Huis online

Het Gele Huis in Princenhage blijft in de zomermaanden op de donderdag online actief via ZOOM. Op donderdag 18 juni staat om 20.00 uur een lezing op het programma over de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker.

Tijdig aanmelden op www.hetgelehuisinprincenhage.com, dan wordt de inlogcode per mail toegestuurd. Op de donderdag zelf is het vanaf 19.30 contact maken.

De lezing wordt verzorgd door schrijver/dichter Ben Verschuren. Hij laat de deelnemers kennis maken met Ingrid Jonker met behulp van filmbeelden, documentaire fragmenten, authentieke opnames en gedichten.

Ingrid Jonker kreeg grote bekendheid door Nelson Mandela die haar uitvoerig citeerde in zijn eerste toespraak tot het Zuid-Afrikaanse parlement in 1994. Mandela koos een gedicht van een blanke Afrikaner schrijfster omdat hij wilde laten zien dat iedereen zijn achtergrond kon overstijgen en kon meedoen aan het opbouwen van een nieuw Zuid-Afrika; en ook wereldburger kon worden. Vele sporen van het korte maar tragische leven van Ingrid Jonker zijn in haar gedichten terug te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden