Expositie 'Groenvoer, laarzen en muziek' in StadsGalerij

Op vrijdag 19 juni start in Stadsgalerij Breda de expositie 'Groenvoer, laarzen en muziek'. Geen gekke titel voor wat u hier aantreft. Drie kunstschilders brengen hier een wispelturige mix van stijlen, kleuren en formaten. Extraatje is de verkoop van kunstborden van meer en minder bekende kunstenaars.

De exposerende kunstenaars zijn Liesbet van den Berg, Juliette van den Boom en Liliane Verwoolde van kunstgezelschap dopART. Hoewel nauw verbonden door het gezelschap waaraan zij verbonden zijn, lopen hun stijlen behoorlijk uiteen. Liesbet van den Berg is gefascineerd door mensen en hun lijven en wat zij hiermee kunnen uitdrukken. Haar immense doeken (2 x 1 m) raken tot op het bot. Juliëtte van den Boom wordt geïnspireerd door de plekken waar mensen worden meegesleept door muziek. En dan is er nog Liliane Verwoolde, altijd herkenbaar door enige kolder in haar kleurrijke werken.

Voor iedereen die in de afgelopen week de expositie van Taste of Art heeft gemist, is er tijdens deze expositie nog een buitenkansje. Door de overweldigende belangstelling voor de kunstborden is het kleurrijke assortiment inmiddels geslonken van 3000 naar 600. Deze laatste exemplaren zijn nu in de Stadsgalerij achtergebleven en tijdens de expositie van dopART alsnog verkrijgbaar.

Gezien het coronavirus kiezen de exposanten niet voor een officiële opening van de expositie. Maar zij maken dit ruimschoots goed door op alle dagen van de expositie aanwezig te zijn en hun werk persoonlijk toe te lichten voor iedereen die daar belangstelling voor heeft.

De expositie is vrijdag 19 juni open van 16.00 tot 19.00 uur, en verder ook nog op zaterdag 20 en zondag 21 juni van 14.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden