Foto:

Geef een prentenboek cadeau!

Op vrijdag 12 juni is landelijke actie 'Geef een prentenboek cadeau' van start gegaan, met het prachtige boek 'Woeste Willem'. Tijdens de actie trekken landelijke en lokale partijen die zich inzetten voor de taalontwikkeling van kinderen, gezamenlijk op, om te zorgen dat zoveel mogelijk boeken hun weg vinden naar jonge kinderen. En het mooie is: iedereen kan een boek cadeau geven, doordat de boeken te koop zijn voor de weggeefprijs van 2,50 euro.

De leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.  Diverse organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken en ervoor te zorgen dat deze bij zoveel mogelijk kinderen terecht komen.

Een van deze organisaties is welzijnsorganisatie Surplus, die in diverse gemeenten in de regio het programma VoorleesExpress uitvoert. De VoorleesExpress is een product van Stichting VoorleesExpress en is erop gericht om de taalontwikkeling van laagtaalvaardige kinderen thuis te stimuleren.

In Breda loopt het programma al meer dan 10 jaar en doen jaarlijks vele gezinnen mee. Deze deelnemende gezinnen ontvangen een half jaar begeleiding  door getrainde vrijwilligers en studenten in de vorm van een voorleessessie thuis, of via beeldbellen. Surplus biedt al deze kinderen het boek aan, als cadeautje! Surplus trekt hierin gezamenlijk op met boekhandel de Kinderboekentuin, aan de Speelhuislaan 80.

'Geef een prentenboek cadeau' is een jaarlijks terugkerende actie, gericht op de lange termijn. Want zowel de boekhandels als andere partijen die met jonge kinderen werken, dromen ervan dat kinderen opgroeien tussen mooie prentenboeken. Zowel op school, als thuis. Door het gezamenlijk optrekken, zetten de partijen zich hard in om deze droom uit te laten komen!

Meer informatie over de VoorleesExpress of ook vrijwilliger worden? Surplus is in diverse gemeenten op zoek naar vrijwilligers die zich een half jaar willen inzetten voor een gezin. Zie www.voorleesexpress.nl. Meer informatie over de actie is te vinden op www.geefeenprentenboekcadeau.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden