Foto:

Getekend tussen leven en dood |

Kunstenares Salwa Jabli kleurt de vlakken van een crisis. Te zien vanaf 18 juni verspreid op 35 locaties in ’s-Hertogenbosch en 26 in Breda. Jabli toont hier haar #2 tekening uit de KRINGserie. Door de tekeningen af te laten drukken op affiches en ze te laten verspreiden gaat de tekening de straat op.

Met de KRINGserie reageert Jabli op de gevolgen van het coronavirus. De ervaringen en hoeveel invloed het virus heeft op ons functioneren is iets wat we collectief delen. De kunstenares gebruikt bewust de openbare ruimte en trakteert de passant op een visuele verrassing. Kunst zonder de gebruikelijke drempel en net als het virus. Voor een ieder die er tegen aanloopt.

Voor de drukkosten en verspreiding zamelt Jabli geld in. De serie is een landelijke actie en wordt per kunstwerk in verschillende regio’s gedistribueerd.

KRINGserie #2 gaat over de fysieke & psychische schade veroorzaakt door het virus en zal worden verspreid in de provincie waar COVID-19 de meeste slachtoffers heeft gemaakt. 

Salwa Jabli (1972) Is beeldend kunstenaar, grafisch vormgeefster en artistiek leider van het Safe Side Festival (eerste editie zou op 31-5-’20 plaatsvinden is uitgesteld naar 2021). In haar beeldend werk zijn het vaak concrete gebeurtenissen die de aanleiding vormen, actuele onderwerpen op sociaal vlak. De vragen, woede en gevoelens van onmacht die dergelijke gebeurtenissen bij haar oproepen vormen de motor. Zij gaat daarbij uit van de mens en probeert uit te stijgen boven de individuele gebeurtenis en emotie die de aanleiding vormden. Het werk geeft geen eenduidig oordeel, maar toont en bevraagt maatschappelijke onderwerpen. Salwa heeft verschillende stipendia ontvangen en heeft in opdracht van Amnesty International een monument gemaakt ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de burgeroorlog en als steunbetuiging aan de bevolking van Colombia.

Meer over Salwa Jabli: http://www.salwajabli.com/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden