Foto:

Zomerfestival Laat Licht in Chassé met een dag verlengd

Wegens groot succes wordt het zomerfestival Laat Licht in het Chassé Theater in Breda verlengd tot en met 21 juni. Laat je verrassen en ontroeren in een tocht door het theater, langs indrukwekkende optredens en met theatrale verrassingen onderweg.

Zaterdag 20 juni is het de langste dag van het jaar. En het licht blijft branden. Ook in het Chassé Theater. Geniet van onder andere Lonneke Dort, Spinvis en Urland op één avond! De vier tours op zaterdag 20 juni zijn reeds uitverkocht. Maar goed nieuws: het festival wordt verlengd tot en met zondag 21 juni.

De theatertour start met een verrassingsact op het voorplein van het Chassé Theater. Hierna wordt de bezoeker meegevoerd naar optredens in de drie zalen. Muziek, theater, cabaret: alles komt voorbij. Bijzondere optredens en grote namen komen naar Breda: Lonneke Dort, Urland én Spinvis! Dit alles in een intieme setting met live muziek in de foyer. Ook voor drankjes en een versnapering is gezorgd. Met een flitsende afsluiting wordt het een onvergetelijke avond.

Lonneke Dort won in 2017 het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd met lovende recensies ontvangen: vilein, droogkomisch en het voelt helemaal echt wat ze doet. In haar eerste programma Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl wij ons er juist vol overgave in zouden moeten storten.

Urland maakte speciaal voor Laat Licht een voorstelling over een andere bekende pandemie: De Pest. Meesterverteller Thomas Dudkiewicz leest voor uit het verhaal van Camus. In De Pest (1947) beschrijft Camus gedetailleerd hoe een dodelijke ziekte een klein stadje in zijn greep krijgt. Een verhaal dat eindigt met een sprankje hoop. Dudkiewicz neemt je mee in de Bobby Baxter van Oran, met een hallucinerende soundscape van maestro Jimi Zoet. De voorstelling is Engels gesproken.

Spinvis sluit de avond af met een selectie uit zijn nieuwste voorstelling Oog in oog met Saartje Van Camp. Een muziekvoorstelling, eindelijk weer oog in oog met echt publiek, gespeeld op een waaier van instrumenten, tot de rand gevuld met liedjes uit alle periodes uit het oeuvre van Spinvis.

Meer informatie is te vinden op chasse.nl/langstedag

Ook in de cinema is op deze dag een speciale programmering. Midsommar is de meest bizarre film die je ooit zult zien. Een groepje vrienden bezoekt tijdens hun vakantie een geïsoleerd Zweeds dorpje waar de inwoners tijdens het Midsommar festival de langste dag van het jaar vieren, waarbij het niet donker wordt. Deze ogenschijnlijke, idyllische festiviteiten gaan al snel over in een steeds gewelddadiger tafereel waarbij het maar de vraag is of de tieners het einde van de zonnige nacht zullen halen.

In het Chassé Theater worden uiteraard alle maatregelen nageleefd voor een veilig en onbezorgd bezoek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden