Burgemeester Paul Depla is een van de mede-ondertekenaars van het manifest ‘Kom op voor kwetsbare gebieden’.
Burgemeester Paul Depla is een van de mede-ondertekenaars van het manifest ‘Kom op voor kwetsbare gebieden’. (Foto: indebuurtbreda)

Oproep 15 burgemeesters voor ondersteuning om tweedeling tegen te gaan

Vijftien Nederlandse burgemeesters, waaronder ook burgemeester Paul Depla, hebben dinsdagochtend 16 juni het manifest ‘Kom op voor kwetsbare gebieden’, aan het Kabinet overhandigt om extra aandacht te hebben voor de meest kwetsbare gebieden in Nederlandse steden.

Burgemeester Jan Hamming bood het manifest, namens de vijftien burgemeesters, aan de ministers Kajsa Ollongren  van Binnenlandse Zaken en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan.

In het manifest beschrijven de burgemeesters de situatie in hun gemeenten: ,,De coronacrisis raakt ons allemaal. De zorg staat onder druk en banen staan op de tocht. Als burgemeesters zien wij echter nog een verontrustend probleem steeds manifester worden: de ontwikkeling van de meest kwetsbare gebieden in ons land. Dit zijn de wijken en buurten waar een hele hoge concentratie van mensen woont die veel hulp en ondersteuning nodig hebben. Hier wonen veel mensen zonder werk, met psychische problemen, in armoede. Huishoudens met een stapeling van problemen. Plekken waar kinderen sneller en vaker onderwijsachterstanden oplopen, waar criminaliteit als een virus om zich heen grijpt en de levensverwachting structureel lager is. De coronacrisis zorgt in deze gebieden een exponentiële toename van deze problematiek. Onze oproep aan u is: juist nu moeten we investeren in deze gebieden.''

De volgende burgemeesters hebben het manifest ondertekend: Femke Halsema (Amsterdam), Ahmed Marcouch (Arnhem), Paul Depla (Breda), Johan Remkes (Den Haag), John Jorritsma (Eindhoven), Koen Schuiling (Groningen), Emile Roemer (Heerlen), Sybrand van Haersma Buma (Leeuwarden), Ina Adema (Lelystad), Frans Backhuis (Nieuwegein), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Cor Lamers (Schiedam), Theo Weterings (Tilburg), Jan van Zanen (Utrecht) en Jan Hamming (Zaanstad).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden