Foto:

Twee eindpresentaties bij Witte Rook

Witte Rook aan de Stationslaan 111 in Breda is weer open! De afgelopen twee weken hebben zowel Jessica van Deursen (WKNDX-programma) als Daniel Arthuus (XTRA-programma) een werkperiode bij Witte Rook gehad. De opening van beide eindpresentaties is vrijdagavond 19 juni vanaf 19.30 uur.

Eindpresentatie Jessica van Deursen | Alter Moderna The Great Health

Dionysos, de mythische beschermer van de wildernis, inspireerde Nietzsche tot het idee van 'Die Grosse Gesundheit', waarin een samenleving vergankelijkheid, destructie, walging, gekte, chaos, intens seksuele drift, lijden, pijn, de dood, angst, en onzekerheid, als waardevolle kwaliteiten omarmt en beschouwt als noodzakelijke onderdelen voor een natuurlijk balans in het leven.

Performers Monique en Jessica van Deursen, a.k.a. Alter Moderna, nodigen je uit om een performatieve post-covid-19 cleanse te komen ontvangen. Je kunt je gratis - maar wel zeer exclusieve - sessie (voor maximaal 3 personen) reserveren via https://www.facebook.com/events/251998349412254/. Maar wees snel! Want de eerste sessies zijn al volgeboekt. Op zaterdag 20 en zondag 21 juni kan de expositieruimte vrij betreden worden.

Dit jaar verbindt Witte Rook kunstenaars met elkaar door ze een gezamenlijke werkperiode aan te bieden. Ieder werkt voor zich in een aparte ruimte, maar er is nu ruimte om met elkaar de dialoog aan te gaan en mogelijk een samenwerking te starten.

Gedurende zijn residentie bij Witte Rook heeft Daniel Arthuus zijn ruimte getransformeerd tot een ruimte van eerbied aan het primitieve. Geïnspireerd door wetenschap, filosofie en religie zoekt Daniël naar de oorsprong van de mens en dompelt de bezoeker in een dierlijke wereld. Een wereld zonder ontzag voor de ideeën van een god.

Ook nodigt hij iedereen uit voor cocktails met bladgoud, cake en snoep om op onze perceptie van de realiteit te toasten. Deze feestelijke gelegenheid zal buiten deze kamer van eerbied plaatsvinden. Daniel zoekt hiermee de dialoog tussen de installatie en de buitenruimte, hij onderzoekt de relatie tussen zijn convictie van een goddeloze wereld en de realiteit waarin hij leeft met zijn behoefte om het leven te vieren.
Meer informatie vind je op https://www.facebook.com/events/2398498890443509/.

Wil je op anderhalve meter afstand proosten op de perceptie van realiteit en een covid-19 cleanse? Meld je dan aan, dan zijn er vrijdag voldoende mondkapjes en bladgoud cocktails aanwezig. Witte Rook houdt zich hiermee aan het anderhalve meter protocol.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden