Muzikant Maarten Poeth.
Muzikant Maarten Poeth. (Foto: )

25 juni online Cultuurpodium van Het Gele Huis

Voortaan is het Cultuurpodium van Het Gele Huis in Princenhage op donderdagavond vanaf 20.00 uur online te zien op ZOOM. het eerstvolgende is op 25 juni met zeer uiteenlopende gasten: Pien Storm van Leeuwen voor de poëzie, waarbij Maarten Poeth gitaar speelt en zingt .

Pien Storm van Leeuwen is een bekende dichteres met een uitgebreid oeuvre en daarnaast heeft ze een groot aantal Poosplaatsen ingericht, waar dichters op grote keien of andere natuurstenen gedichten hebben staan, gedichten die met de desbetreffende omgeving te maken hebben. Ze was ook mede-organisator van Plein Air aan de Mark en werkte met tal van kunstenaars aan bundels over het Brabants landschap. Vooral de natuur is haar erg aan het hart gelegen.

Maarten Poeth speelt gitaar en mondharmonica, en hij zingt daarbij ook, onder meer liedjes van de Beatles, met welke groep hij zijn eerste muzikale uitstappen maakte. Bob Dylan, Neil Young en Hank Williams zijn favorieten van Maarten. Sinds 2013 schrijft hij ook zelf nummers, 'want daarin kan ik meer van mezelf leggen', zegt hij trots.

Verder vertelt beeldend kunstenaar Ada Krowinkel een verhaal uit haar rijke leven en omlijst Deborah Jacobs het programma met haar altijd inspirerende muzikale werk.

Via de nieuwsbrief en de website is de link om in te loggen voor het Cultuurpodium te verkrijgen: https://www.hetgelehuisinprincenhage.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden