Logo stadsbladbreda.nl


Zaterdagavond 8 juli om 20.30 uur zullen voor de laatste keer de klanken te horen zijn van Sinfonietta Breda. FOTO: PR
Zaterdagavond 8 juli om 20.30 uur zullen voor de laatste keer de klanken te horen zijn van Sinfonietta Breda. FOTO: PR

De laatste klanken van Sinfonietta

  Cultuur

Zaterdagavond 8 juli om 20.30 uur zullen voor de laatste keer de klanken te horen zijn van Sinfonietta Breda. Het Brabants Operettekoor is door het orkest uitgenodigd om dit concert nog wat extra's te geven. Alles wordt uit de kast getrokken om er iets bijzonders van te maken.

breda - Er is altijd een goed contact geweest tussen beide gezelschappen. Het Brabants Operettekoor, sinds kort ook wel de BOK genoemd, is ruim twee jaar geleden gestart in Breda met wekelijkse repetities in 't Kraaienest in de Haagse Beemden. Na een half jaar was het eerste optreden voor het koor samen met Sinfonietta Breda in het Chassé Theater tijdens de KAM 2015, hetgeen een staand applaus uitlokte. Daarna is het koor verder gegaan met instuderen van diverse beroemde en prachtige operettewerken.

In januari 2016 stond het eerste volledig eigen concert als een huis in een uitverkochte Waalse kerk. Daarna volgden er nog enkele concerten waaronder ook twee in Oosterhout. Ook daar waren de zalen snel uitverkocht. Dit betekent dat het koor op het goede spoor zit wat muziekgenre betreft. De operettemuziek was helaas helemaal verdwenen uit de Bredase muziekwereld. En dat terwijl André Rieu, die de operettemuziek meer dan levend houdt, over de hele wereld duizenden mensen blij maakt met zijn muziek. Dit was voor het Brabants Operettekoor dan ook de leidraad om deze muziek weer op te pakken, in dit geval voor koor en solisten.
Het koor staat onder professionele leiding van Pieter Cox, een operetteman pur sang. Pieter is tien jaar lang nauw betrokken geweest bij de Hoofdstad Operette, al die ervaring en kennis deelt hij met dit operettekoor. Momenteel bestaat het koor uit 25 leden en heeft een aantal zeer gedreven en semiprofessionele solisten aan boord. Zij maken er samen met het ensemble regelmatig een feestje van maar weten ook het publiek te ontroeren. Dat gaan zij ook weer doen tijdens het afscheidsconcert van Sinfonietta, onder leiding van Tijmen Wehlburg. Er staan bijzonder mooie en leuke nummers op het repertoire! Beslist een aanrader.

Het Zomerconcert van Sinfonietta begint om 20.30 uur en vindt plaats op de Binnenplaats van de Nieuwe Veste in Breda. Entree is 10 euro en is te reserveren via info@sinfoniettabreda.nl of voor aanvang bij de poort, om de hoek, aan de St. Janstraat, waar tevens de toegang tot de Binnenplaats is. Bij slecht is het concert in de Nieuwe Veste. Het Brabants Operettekoor mag nog een stukje groeien, belangstellenden kunnen altijd vrijblijvend twee repetities volgen. Meer info is te vinden op hun Facbookpagina of op:

www.brabantsoperettekoor.nl

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten