Logo stadsbladbreda.nl


De Historische Fietsspeurtocht is bedacht door Marleen van Aert-Francken (links) en Carie van der Kloot (rechts). FOTO: PR
De Historische Fietsspeurtocht is bedacht door Marleen van Aert-Francken (links) en Carie van der Kloot (rechts). FOTO: PR

Op de fiets in de sporen van Vincent van Gogh

  Historie

Onlangs werd het startsein gegeven voor een bijzondere historische fietsspeurtocht. Deze fotozoektocht laat plekken en landschapselementen in Zundert zien die Vincent van Gogh inspiratie gaven voor zijn (latere) schilderijen. Zundert is het geboortedorp van Vincent en door de prachtige natuur is het ook nog eens een uitstekende fietsplek.

ZUNDERT - De Historische Fietsspeurtocht is bedacht door Marleen van Aert-Francken en Carie van der Kloot en werd mede mogelijk gemaakt door de PRET handdruk van het Platvorm Recreatie en Toerisme Zundert en vele anderen.

Dagje uit

De fietsroute zelf is 39 kilometer lang en dankzij de mooie natuur én de mogelijkheid om onderweg ergens neer te strijken voor een hapje en een drankje, is de route uitermate geschikt voor een mooie daguitstap. De route kan natuurlijk ook in meerdere dagen gereden worden. De boekjes met de fietsroute kosten 2,50 euro en zijn, net als informatie over Zundert ten tijde van Vincent en schilderijen die lijken op het Zundert van toen en nu, zijn onder andere te vinden bij diverse horecagelegenheden op de route en bij de VVV's in Zundert en Breda. Er kan overal op de route gestart worden, maar vanuit Breda is Rijsbergen het gemakkelijkste te bereiken.

Oplossingen

De oplossingen van de speurtocht kunnen tot en met 29 oktober ingeleverd worden en er kunnen er verschillende prijzen gewonnen worden. Voor meer informatie kan de Facebookpagina geraadpleegd worden.

www.facebook.com/historischefietsspeurtocht/

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten