Logo stadsbladbreda.nl


Speelstad Breda rekent op een flink aantal bezoekers voor het EK voetbal voor vrouwen, zowel in het stadion als in de stad.
Speelstad Breda rekent op een flink aantal bezoekers voor het EK voetbal voor vrouwen, zowel in het stadion als in de stad.

EK Vrouwen in Breda

  Sport

Over ruim een week begint UEFA Women's EURO 2017, het EK voetbal voor vrouwen. Speelstad Breda rekent op een flink aantal bezoekers, zowel in het stadion als in de stad.

BREDA - "We hopen dat het EK echt gaat leven in de stad", zegt Mirjam Wallien, namens de gemeente nauw betrokken bij de voorbereidingen van Women's EURO 2017. "Want dit is een unieke kans om de Europese top van het vrouwenvoetbal zo dichtbij huis in actie te zien." In het Rat Verlegh Stadion worden vijf wedstrijden gespeeld, met als aftrap Duitsland-Zweden op maandag 17 juli en als afsluiter een van de halve finales op donderdag 3 augustus. Al vanaf dag één van het toernooi, zondag 16 juli, heeft Breda een fanzone in de Willemstraat. Daar is plek voor 3.500 voetballiefhebbers en is op tien speeldagen van het EK van alles te doen en te beleven. Er komt een chill zone, een groot scherm, food trucks, muziek en allerlei voetbalspellen. Daarnaast is de straat het vertrekpunt voor de fanwalk van supporters op weg naar het stadion. "We hebben Sport76 gevraagd een gezellige ontmoetingsplek te creëren, waar bezoekers voetbal kunnen kijken én zelf actief kunnen zijn." Met de organisatie van het toernooi hebben zowel de KNVB als de speelsteden een duidelijk doel voor ogen. De organisatie van een feestelijk evenement staat uiteraard voorop, maar ook wordt actief ingezet op het vergroten van de bekendheid, de populariteit en de omvang van het vrouwenvoetbal in Nederland. Tickets zijn te koop via http://www.weuro2017.nl/tickets, bij NAC Breda of het VVV-kantoor aan de Willemstraat.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten