Logo stadsbladbreda.nl


Iedere woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur bij gymzaal de Eerste Rith staat er weer een nieuwe activiteit klaar. Alle Bredase kinderen met de leeftijd tussen de 8 en 12 jaar mogen meedoen! FOTO:  PR
Iedere woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur bij gymzaal de Eerste Rith staat er weer een nieuwe activiteit klaar. Alle Bredase kinderen met de leeftijd tussen de 8 en 12 jaar mogen meedoen! FOTO: PR

Sporten voor kinderen

  Sport

Vorig jaar was Daan, oud-sportcoach Breda Actief, in het kader van 'Sporten in de wijk' iedere donderdagmiddag te vinden met een sportactiviteit in Princenhage. Sportcoach Obie Peersman en Hugo en Linda, twee CIOS stagiaires, nemen het stokje sinds afgelopen maand over. Zij staan iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur klaar voor alle Bredase kinderen van 8 tot en met 12 jaar bij gymzaal de Eerste Rith!

Met een glimlach vertelt Obie over het zijn werk: "Voor een aantal kinderen was ik een bekend gezicht toen ze kwamen sporten. Hen had ik namelijk al tijdens de gymlessen van vorig jaar leren kennen. Het is fijn om vanuit een bekende kring aan de slag te gaan en de activiteit uit te breiden." Bij het opzetten van activiteiten nam Obie Hugo en Linda mee in de voorbereidingen. "Tijdens de activiteit heb ik twee eerstejaars stagiaires van CIOS die ook de Citytrainer cursus hebben gevolgd. Hugo en Linda hebben de afgelopen weken meegekeken en meegedaan. Zo hebben zij geleerd wat er vanaf het eerste moment nodig is om een wijkactiviteit te starten. Vanaf nu geven zij echt zelf les aan de kids," vertelt Obie.
De sportactiviteiten zijn iedere week weer anders. Hier zijn de kinderen erg blij mee: "Ik weet nog niet welke sport ik wil gaan doen, maar hierdoor kan ik van alles uitproberen en kijken wat ik leuk vind", aldus één van de deelnemende kinderen. Iedere woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur bij gymzaal de Eerste Rith staat er weer een nieuwe activiteit klaar. Alle Bredase kinderen met de leeftijd tussen de 8 en 12 jaar mogen meedoen!

Rachel van Westen
Meer berichten