De winnaars van het Kees de Leeuw toernooi, vlnr Cees, Annet en Jos.
De winnaars van het Kees de Leeuw toernooi, vlnr Cees, Annet en Jos. (Foto: c.van poll)

Geslaagd bowlstoernooi

  Sport

Afgelopen zaterdag, 6 oktober, organiseerde OSV Bowls Breda voor de 9e keer het Kees de Leeuw Triples toernooi in het Optisport Leisure Center. Dit toernooi is vernoemd naar de eerste voorzitter en mede oprichter van onze bowls vereniging.

Zestien teams uit Nederland en België streden om de prijzen wat zeer spannende wedstrijden opleverde. Uiteindelijk werden de winnaars van dit toernooi het team van OSV Annet van Meer, Cees van der Schans en Jos Verdaas, op de 2e plaats eindigden Lia van der Laken, Wil van der Laken en Peter Dommeck van Bowls Oss en als derde eindigde het team van BC Oudenrijn Nonnie van Dongen, Ineke Ploeg en Coby Versluijs. De poedelprijs was deze keer voor Corry Bal, Riet van ‘t Hoogt en Dien Verdonk van bowlsvereniging de Zwake.

De winnaars kregen naast de gebruikelijke bekers ook de wisselbeker uitgereikt door Riny de Leeuw.

De volledige uitslag kunt u bekijken op www.osbowlsbreda.nl

OSV Bowls Breda speelt op dinsdagmiddag vanaf 13:30 uur en vrijdagavond vanaf 19:30 uur onderlinge wedstrijden in het Optisport Leisure Center aan de Terheijdenseweg 500 in Breda. Iedereen, jong en oud, valide of minder valide, is van harte welkom om kennis te komen maken met de fascinerende wereld van de bowls sport.

Leden van OSV spelen mee op het hoogste niveau in Nederland en hebben al menige successen geboekt tijdens Nederlandse Kampioenschappen. Als u een keertje wilt komen kijken en zelf mee wilt doen, wordt u begeleid door een van onze ervaren trainers die u de beginselen van de bowls sport uitlegt en u deskundig begeleid.

Op zaterdag 13 oktober wordt in dezelfde hal het Nederlands Kampioenschap Mixed Pairs door de Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond (NIOBB) in samenwerking met OSV Bowls Breda georganiseerd. 16 teams met de sterkste spelers van Nederland zijn present op dit toernooi en van OSV spelen 5 teams mee om de ereplaatsen. De aanvang van dit NK is om ca. 10:00 uur.

Een week later, op 20 oktober, organiseert Regio Zuid van de NIOBB een singles toernooi met 26 dames en heren die onderling zullen uitmaken wie de beste singles speler van Zuid Nederland wordt. Ook hier is OSV weer sterk vertegenwoordigd met 9 spelers.

En tenslotte wordt op 11 en 12 november in het Optisport Leisure Center het NK Singles voor Dames en Heren gespeeld. Over dit toernooi wordt u later verder geïnformeerd.

Uiteraard zijn alle genoemde wedstrijden gratis toegankelijk.

Meer berichten